Jan Vesseur (rector), Jolien van den Belt (teamleider onderbouw) en vier leerlingen uit de 1e klas: Demi, Doris, Noa en Yasmine. (Foto: PR)
Jan Vesseur (rector), Jolien van den Belt (teamleider onderbouw) en vier leerlingen uit de 1e klas: Demi, Doris, Noa en Yasmine. (Foto: PR)

Wateringse Veld College: Ontdek hoe ver jij kunt komen

advertenties

Den Haag - Het Wateringse Veld College is een school voor voortgezet onderwijs in Den Haag. Maar waar in Den Haag? Zoals de naam van onze school al aangeeft, ligt onze school in de wijk Wateringse Veld.

Officieel is dat in Den Haag, maar het zou ook Wateringen kunnen zijn. Want de achteringang van de school bereik je vanuit de Kwaklaan in Wateringen.

Je leert leren en samenwerken
Wij vinden het belangrijk dat jij leert ontdekken wie je bent, wat je kunt en dat je leert hoe jij het beste kunt leren. Daarom krijg je bij ons les in instructielokalen en in domeinen, waar je zelfstandig kunt werken en waar je leert samenwerken in groepjes. In een instructielokaal heb je met je eigen klas les. In een domein ga je zelfstandig aan de slag, samen met andere klassen en altijd onder begeleiding van docenten. Je krijgt een weekplanner waarin alles staat wat je die week gaat doen.

Tweetalig havo of vwo
De wereld wordt steeds internationaler. Bij ons kun je daarom ook tweetalig onderwijs (tto) volgen. Dan krijg je extra Engels en de vakken Geography, History, Maths, Biology, Art and Physical Education in English. Je boeken zijn ook in het Engels. Om te kijken of tto iets voor jou is, doe je eerst een toelatingstest. Slaag je voor deze test en krijg je een havo- of vwo-advies van je basisschool, dan kun je bij ons tto volgen.

Voorlichtingsavond
Op dinsdagavond 30 januari 2018 hebben we een speciale tto-voorlichtingsavond voor ouders en leerlingen die meer informatie willen hebben over het tweetalig onderwijs op onze school. Leerlingen kunnen dan een proefles tto volgen. Van te voren aanmelden voor deze voorlichtingsavond is niet nodig.

Met welk advies kan ik naar het wvc?
Je kunt je op onze school inschrijven, wanneer je een mavo-, havo-, of vwo-advies krijgt. Zou je naar het tto willen, dan heb je een havo- of vwo-advies nodig én moet je wel slagen voor onze toelatingstest.

Meer informatie?
Op afspraak geven we ook rondleidingen door de school. Kijk hiervoor op onze website en meld je vervolgens per mail aan. Wil je eerst een kennismakingsgesprek? Dat kan ook. Vraag het aan bij mevr. J. van den Belt (j.vdbelt@sgzuidwest.nl) of dhr. M. Mens (m.mens@sgzuidwest.nl). Wij vinden het leuk als je komt!

Wateringse Veld College
Missouri 1
2548 HT Den Haag
070 – 308 98 87
www.wateringseveldcollege.nl