Alle kinderen van de school hebben een rol en doen enthousiast mee. (Foto: PR)
Alle kinderen van de school hebben een rol en doen enthousiast mee. (Foto: PR)

RKBS De Regenboog presenteert: 'Can I help you?'

advertenties

De spanning loopt langzaam op in de gangen en lokalen van RKBS De Regenboog. Overal wordt nog druk gewerkt aan een nieuwe, prachtige kerstmusical.

Het begint inmiddels traditie te worden: de jaarlijkse kerstmusical van de kinderen van De Regenboog. En als we zeggen 'de kinderen', dan bedoelen we àlle kinderen. "Dat is juist zo bijzonder aan deze voorstelling", aldus directeur Carien van de Water. "We zijn er vanaf de herfstvakantie mee bezig. Alle kinderen, 160 in totaal, hebben een rol. Van de allerkleinsten in groep 1 tot de 8e-groepers. Ze oefenen een uurtje per week, en wat meer nu de uitvoeringsdatum nadert." Er zijn nog veel meer mensen bij betrokken. De meesters en juffen natuurlijk. "Maar ook veel ouders helpen vrijwillig mee met vervoer van decorstukken, het begeleiden van de kinderen, het eten en drinken, het maken van de kleding, noem maar op." Zo wordt de kerstgedachte van samen zijn en samenwerken direct in praktijk gebracht. "We streven op school een veilig klimaat en sociale verbondenheid na", verklaart Carien. "Met een project als dit geef je dat heel praktisch handen en voeten. En tegelijkertijd leren de kinderen samenwerken, presenteren, acteren... het is een uniek en gezamenlijk project wat een positieve kerstsfeer met zich mee brengt.
De musical is geschreven door de (inmiddels gepensioneerde) meester Bert Niemantsverdriet. "De musical heet 'Can I Help you'", vervolgt Carien. "Net zoals voorgaande voorstellingen gaat het over de tegenstelling tussen goed en kwaad. En hoe je met elkaar problemen oplost. Een zwaar thema? "Nee hoor. Het wordt luchtig en speels gebracht en natuurlijk zit er veel humor in de voorstelling." Om de kerstgedachte compleet te maken wordt een deel van de kaartopbrengst besteed aan een goed doel: Stichting Opkikker. Deze stichting verzorgt jaarlijks voor meer dan tweeduizend langdurig zieke kinderen een onvergetelijke 'Opkikkerdag'. Even zorgeloos plezier hebben. Niet alleen het zieke kind zelf, maar ook de directe familie.

Kaartjes
De kerstmusical van RKBS De Regenboog is te zien in Theater De Veste op maandag 18 december. De middagvoorstelling is van 16.00 uur tot 17.00 uur en de avondvoorstelling van 18.30 uur tot 19.30 uur. Kaarten zijn in eerste instantie bestemd voor ouders en familie. Voor de middagvoorstelling zijn vanaf 6 december op school nog kaarten te koop voor 6 euro 50.