Marvin van Hek werd zondag door voorzitter Ries van Dam gehuldigd voor zijn 250e wedstrijd.
Marvin van Hek werd zondag door voorzitter Ries van Dam gehuldigd voor zijn 250e wedstrijd. "Ik heb er nooit over nagedacht om ergens anders te gaan voetballen." (foto: Roel van Dorsten) Foto: Roel van Dorsten

Honkvaste Marvin van Hek blijft zich inzetten voor Delft

advertenties

DELFT - 250 wedstrijden in het eerste elftal van je club: het is niet niets. Daarom werd Marvin van Hek zondagmiddag voor aanvang van de wedstrijd Delft - Velo in het zonnetje gezet.

Een beetje onwennig was het wel voor de 33-jarige bikkelaar. "Want het liefst sta je tijdens zo'n wedstrijd natuurlijk gewoon op het veld. Dat zat er helaas niet in, omdat ik geblesseerd was. Het was bijzonder om in het zonnetje te worden gezet, zeker ook omdat de mensen die het dichtst om je heen staan er bijna allemaal bij waren. Bij Delft hebben we een vaste kern van een aantal jongens die al lang in het eerste spelen en dit keer was het mijn beurt voor een jubileum."

"DAT HADDEN WE NIET VOOR MOGELIJK GEHOUDEN"
Van Hek begon op achtjarige leeftijd bij zijn cluppie. "Ervoor heb ik in de F-jeugd bij Wippolder gespeeld. Toen we naar Tanthof verhuisden was er de keuze tussen Delft en Full Speed. Omdat veel van mijn klasgenootjes bij Delft speelden, ging ik daar ook heen." Op zijn achttiende debuteerde hij in het seizoen 2001/2002 onder trainer Richard Middelkoop in het vlaggenschip. Nu, 16 jaar later, is hij niet uit het elftal weg te denken. "Het mooie is dat we begonnen in de vierde klasse en inmiddels in de eerste klasse spelen, voor het eerst in de clubgeschiedenis. Dat hadden we niet voor mogelijk gehouden. Als je dan op dat niveau zit, weet je dat het een heel zwaar jaar wordt, maar het is natuurlijk wel prachtig om mee te maken."
Tot nu toe is het avontuur in de eerste klasse nog geen heel groot succes: uit vier wedstrijden werd één punt behaald. "Tegen Olympia waren we zeker gelijkwaardig en behaalden we een punt en zondag tegen Velo waren we zeker niet de mindere. Dat je dan toch met 0-2 verliest is doodzonde, maar als je zo blijft voetballen, dan komen de punten. Daar ben ik van overtuigd."

"DAAR KAN GEEN ZAKCENTJE TEGENOP"
Daarvoor zal Delft hard moeten blijven werken. "We investeren met zijn allen keihard in het resultaat. Dit jaar trainen we voor het eerst drie keer in de week en het is natuurlijk prachtig om dat te doen met gasten met wie je al jarenlang voetbalt. Dat is voor mij ook altijd de reden geweest om bij Delft te blijven voetballen. Samen met je vrienden op het veld staan; daar kan geen zakcentje tegenop."
Een ander bijzonder selectielid bij Delft is zijn broer Ritchie. "Het is natuurlijk heel bijzonder om met hem samen in een elftal gespeeld te hebben, die momenten koester ik. Ik denk dat ik misschien wel strenger voor hem ben dan voor andere ploeggenoten. In aanleg is hij de betere voetballer van ons tweeën, maar ik denk dat ik mentaal sterker ben. Ik vind het jammer dat hij nu voor het tweede heeft gekozen."
Mede door die mentaliteit is Van Hek al ruim vijftien jaar lang een vaste waarde is in het eerste elftal van Delft. "Eerlijk gezegd weet ik niet hoe lang dat nog het geval zal zijn. Twee avonden in de week en zondag weg zijn trekt een zware wissel op het gezinsleven. Daarbij gaan de jaren tellen en zijn er jongens met wie ik al jaren samenspeel die met dezelfde gedachte spelen. De kans is groot dat we het ieder jaar aankijken en samen besluiten verder te gaan, te stoppen of lager te gaan spelen."
Van Hek zal sowieso betrokken blijven bij de club. "Want vijf jaar geleden zijn we een feestcommissie begonnen. Een aantal jongens uit de selectie dat van stappen houdt vond het tijd worden om ook bij de club feesten te organiseren. Dat bevordert de binding met de club en levert de penningmeester ook nog wat op. Het is jammer dat er voor de buitenfeesten door klachten uit de buurt geen vergunning meer is, maar daar hopen we nog uit te komen. Dat gaan we proberen, want als die feesten wegvallen, zou dat zonde zijn voor heel veel Delftenaren."