Afbeelding

Bij nacht en ontij

advertenties

Wat een mooie sportieve successen zijn er de afgelopen weken behaald. Daarbij wil ik het vooral even hebben over de damesvoetballers. Ruim een maand geleden waren er maar weinigen die er aandacht voor hadden. Dat is inmiddels wel anders. Ik wil Martin Stoelinga, één van de mensen die er wel aandacht voor heeft gehad, vanaf deze plek nog vele jaren in goede gezondheid wensen.
Ook zijn we de afgelopen maand weer veel op pad geweest. De hoffotograaf en ik togen naar Schipluiden, omdat we even een uurtje sfeer wilden proeven bij het Meadow festival. Uiteindelijk waren we er de oudsten en maakten we zelfs de afterparty nog mee. Het grote saamhorigheidsgevoel in zo'n gemeenschap is wel heel mooi om mee te maken.
Ook was er feest bij de Oude Jan, dat vierde dat het café zeven jaar geleden werd overgenomen van mijn zoon en mij. Ze zijn er nog steeds blij mee, want het feest wordt elk jaar maar groter. Ook de opening van de nieuwe Kurk was een feest. Wat hebben ze er iets moois van gemaakt! Datzelfde geldt voor restaurant Artusi, dat na maanden verbouwen na een brand de deuren weer heeft geopend. Het is een prachtige zaak geworden en ik wens ze er veel geluk. Verder zijn we bij Camping de Delftse Hout geweest, wat echt een prachtig uithangbord voor Delft is. Toen we langs de oude kleedhokjes bij het zwembad liepen, kwamen er veel nostalgische gevoelens naar boven.
Verder wil ik Tom Wagemans een groot compliment maken voor Delft Ceramica. Het weer zat eindelijk eens mee en hij weet keramiekliefhebbers uit heel Europa hierheen te halen. De locatie op de Markt is natuurlijk ook een plaatje voor zo'n evenement.
Ook Crazy Piano's op het Agathaplein was weer een groot succes. Op een enkel buitje na was het weer erg goed en met de sfeer zat het ook wel goed. Op dezelfde plek was het Delft Chamber Music Festival. Het is echt een aanwinst voor de stad, maar het is eigenlijk jammer dat het in Delft niet zoveel bekendheid geniet.
Wat ik ook jammer vind, is dat de Hippolytusbuurt weken overhoop heeft gelegen en de gele putten schots en scheef aangebracht zijn. Dat moet toch in een mooie, rechte lijn kunnen lijkt me.
Ten slotte was er afgelopen weekend het Varend Corso. Wat hebben we een stress gehad en op het laatste moment nog hard moeten werken om de Delftse boot op orde te krijgen, maar het resultaat mag er zijn.
Dan is de komende weken ook weer genoeg te beleven in de stad. Zo is er komende week de Owee week en volgt het weekend erna het Jazzfestival. Het is zeker de moeite waard om daar te komen kijken. Nog een tipje: bij de Sjees hebben we heerlijke Gin, Jazz en Mosselen.