Guus Jochems is trots op zijn school, zijn docenten en zijn leerlingen. (Foto: PR)
Guus Jochems is trots op zijn school, zijn docenten en zijn leerlingen. (Foto: PR)

Voor de hobbyist èn de muzikant met professionele ambitie

advertenties

De Open dagen van Rootz Muziekschool op 25 juni in het Rietveldtheater worden extra feestelijk. De muziekschool viert dit jaar immers haar 25-jarig jubileum.

"Belangstellenden kunnen de hele dag binnenlopen. In de verschillende zalen treden leerlingen en docenten op. In de foyer zijn de hele dag optredens van de zangleerlingen en rond 14.00 uur is er in de grote zaal een miniconcert van enkele zeer gevorderde pianoleerlingen. Ruim 250 leerlingen werken op één of andere manier mee. Het wordt echt heel gezellig, een soort festivalsfeer", verwacht Guus Jochems. Het complete programma wordt vermeld op www.rootzmuziekschool.nl.

"In 1992 begonnen we met 200 leerlingen", herinnert Jochems zich. "Inmiddels is dat uitgegroeid tot 700 á 800 leerlingen op drie verschillende locaties: Delft, Pijnacker en Nootdorp." Meer leerlingen betekent ook meer docenten: "We begonnen met z'n vijven, nu zijn we met 34 mensen, allen met een conservatoriumopleiding. Oudgedienden als Jeroen Elfferich, die er vanaf het eerste uur bij was, maar ook jonge docenten. Sommigen waren zelfs nog niet geboren toen ik met Rootz begon." Jochems is hoorbaar trots op zijn docenten die behalve goede lesgevers vaak ook goede uitvoerende musici zijn: "Fantastische pianistes als bijvoorbeeld Julia Urinyova en Hanna Devich die al veel leerlingen tot een hoog niveau brachten. Of zanger Ron van der Kraan, dat is echt een kanjer die talloze zangleerlingen heeft geïnspireerd en 'geopend'." Rootz bracht in de 25 jaar van haar bestaan verschillende toptalenten verder, zoals Eva Opperman van het cabaretduo Zij & Ik, en Jeffrey Italiaander, die tegenwoordig in landelijke musicals speelt. "Maar dat is geen doel", benadrukt Jochems. "Wij zijn er zowel voor de hobbyisten, de thuisspelers als voor de mensen met professionele ambities."

Verder
Ook na 25 jaar wil Guus Jochems nog verder: "Kwalitatief hoogwaardige muzieklessen verzorgen, individueel of in kleine groepjes blijft onze hoofdactiviteit. Maar komend seizoen hopen we ook verschillende cursussen voor senioren te organiseren, muziekcursussen met een gezelligheidsaccent. Overdag cursussen muzikale oriëntatie voor beginners, inclusief gezamenlijk concertbezoek bijvoorbeeld. Maar ook een verdiepingscursus voor wie meer te weten wil komen over de achtergronden van klassieke muziek. En een 'overdag orkest' voor gevorderde muzikanten. Binnenkort is hierover informatie te vinden op www.rootzmuziekschool.nl maar wie hiervoor belangstelling heeft kan dit alvast kenbaar maken via een email of telefonisch via tel 015-3694902". En natuurlijk kunnen belangstellenden altijd inschrijven voor de kennismakingscursus van vier lessen voor een instapprijs, om te zien 'of dat instrument echt iets voor jou is'. Ooit was Rootz 'die andere muziekschool', maar inmiddels is Rootz een gevestigde naam!