Haptotherapeut Luise van Luik
Haptotherapeut Luise van Luik

Feel Good Haptonomie brengt je in contact met jezelf

advertenties

DELFT - Haptotherapeut Luise van Luik helpt haar cliënten om meer contact met zichzelf te voelen. Op vrijdag 3 februari organiseert ze een gratis inloopochtend bij Feel Good Haptonomie aan Waterloop 6. Bezoekers kunnen dan zien en ervaren wat haptonomie voor hen kan betekenen.

"Door haptonomie voel je eigenlijk beter hóe je je voelt", vertelt Luise van Luik. "Haptonomie gaat over bewustwording waardoor je voelt waar je spanning vasthoudt en hoe je met jezelf omgaat. Dat kan je schouder zijn die spanning vasthoudt, je merkt dat je hoofd naar voren staat of dat je zonder reden snel loopt. Veel mensen voelen hun lichaam en zichzelf minder doordat ze een druk leven leiden met veel adrenaline. Ik help ze om weer bij zichzelf te komen."

Prettige ervaring
Op een vriendelijke en zachtaardige manier laat Luise me kennismaken met haptonomie. Zittend op een bal merk ik dat mijn spieren steeds minder hard lijken terwijl Luise me aanspoort om de bal onder me te voelen. Ik krijg steeds meer balans en zink als het ware dieper de bal in. Uiteindelijk beweegt ze me zachtjes heen en weer met haar hand op mijn rug en buik. Hoe meer ik dit toelaat hoe soepeler mijn lichaam voelt. Het is slechts een korte sessie van tien minuten, maar tot mijn verbazing heeft het een groot effect. Het is of ik erna meer aanwezig ben en tegelijk minder gedachten heb. Luise vraagt me hoe mijn blikveld nu is. Ik had er geen aandacht aan geschonken maar merk dat ik ook vanuit mijn ooghoeken veel meer van de wereld waarneem.
"Door deze oefening met een bal maak je contact met jezelf maken", legt Luise uit. "Sommige mensen schrikken omdat ze dan even tot stilstand komen maar uiteindelijk kun je door rust weer meer vertrouwen voelen in jezelf, keuzes maken en vertragen in plaats van versnellen. Ik heb natuurlijk nog veel meer oefeningen."

Inloopochtend
Voor iedereen die kennis wil maken met Feel Good Haptonomie organiseert Luise op vrijdag 3 februari van 12.00 uur tot 14.00 uur een inloopochtend. "Het is echt laagdrempelig. Ik geef demonstraties en laat bezoekers enkele oefeningen ervaren zodat ze kunnen voelen wat haptonomie met je doet.
Meer informatie over de consulten en inloopochtend is te vinden op www.feelgoodhaptonomie.nl of bel 06-46415264.