De Hypotheker Delft kijkt terug op een zeer succesvol 2016 voor.
De Hypotheker Delft kijkt terug op een zeer succesvol 2016 voor. "De verwachtingen zijn dat 2017, als de rentes laag blijven, ook zeer mooi wordt. Maar dat blijft moeilijk om te voorspellen."

De Hypotheker staat u ook in 2017 weer bij in de zoektocht naar financiering voor uw droomhuis

advertenties

Olaf Verschoor van De Hypotheker kijkt met een tevreden gevoel terug op het afgelopen jaar. "Doordat het op alle gebieden van de huizenmarkt druk was, is het voor ons een heel goed jaar geweest, waarbij al onze vijf adviseurs vol aan de bak moesten. Doordat de rente zo laag staat, kopen mensen als ze daartoe in staat zijn, want dat is vaak behoorlijk goedkoper dan huren en doordat aflossen tegenwoordig verplicht is, vermindert de schuld met het jaar."
Verschoor zag het werk in alle onderdelen van de markt toenemen. "Daarbij gaat het om starters, doorstromers en doorstromers naar nieuwbouw. Er is weer vertrouwen in de economische vooruitgang en de mensen hebben een spaarpotje waarop ze kunnen terugvallen. Dat is ook wel nodig, want wil je een huis kunnen kopen, dan zul je zelf ook een aardig bedrag moeten inleggen."
Voor starters op de woningmarkt kan dat, zeker in combinatie met een eventuele studieschuld, de stap om tot de kopersmarkt toe te treden bemoeilijken. In 2017 worden de regels zo veranderd dat dergelijke schulden minder hard op de mogelijkheden drukken. Daarnaast biedt Delft startersleningen, die een mooie manier kunnen vormen om een mooier huis dan vooraf voor mogelijk werd gehouden toch te kunnen kopen."
Een andere veranderingen in 2017 is een verruiming van de schenkingsregeling, waardoor ouders tot 100.000 euro aan hun kinderen kunnen schenken zonder dat daarover belasting hoeft te worden betaald, mits dit bedrag wordt aangewend voor de aanschaf van een huis. Ook wordt het in het nieuwe jaar voor tweeverdieners mogelijk om meer te lenen.
Naast bemiddeling in de financiering van een droomhuis, biedt De Hypotheker ook andere diensten aan. "Zo werken wij nauw samen met enkele aankoopmakelaars. Doordat de vraag naar woningen het aanbod de laatste tijd overstijgt, is het soms lastig om als koper je weg te vinden. Ook bieden we mediation aan bij gescheiden paren die hun huis willen verkopen, zodat zij er ook samen uitkomen. Verder verstrekken we ook financieringen voor beleggers in verhuurd onroerend goed."
Kortom, ook in 2017 bent u voor deskundig advies rondom de financiering van uw nieuwe woning bij de Hypotheker aan het juiste adres.