High Tea 'FF Bijkletsen' in het Tuincafé van GroenRijk 't Haantje, met links Dick Houtkamp en rechts Sandra Poth.
High Tea 'FF Bijkletsen' in het Tuincafé van GroenRijk 't Haantje, met links Dick Houtkamp en rechts Sandra Poth.

Ontwikkelingen staan niet stil bij 't Haantje: in 2017 staat eerst het Tuincafé centraal

  advertenties

De voorbereidingen voor uitbreiding van het terras zijn al in volle gang. Het is de bedoeling om deze uitbreiding uiterlijk in maart af te ronden. Behalve een vergroting van het terras bij het Tuincafé, zal er ook iets leuks voor kinderen worden gecreëerd. "Denk dan vooral aan een dierenweide", zegt Gerdien 't Hart. "Een geitje, kippen, konijnen die los lopen. Altijd zal er iets leuks te zien zijn."
In het Tuincafé is er momenteel een Winterkaart. Even uitrusten halverwege het winkelen in het tuincentrum? Neem dan even plaats in het tuincafé en geniet van een kopje koffie met iets lekkers er bij. "Of kies bijvoorbeeld voor de dagschotel", gaat ze verder. "In het Tuincafé kun je namelijk ook heerlijk van een lunch genieten. In maart gaat de nieuwe Voorjaarskaart weer in."

High Tea 'FF Bijkletsen'
In het Tuincafé is sinds kort ook de High Tea gestart, onder de noemer 'FF Bijkletsen'. Thee wordt geserveerd samen met een etagère met een heleboel lekker hartige en zoete hapjes. "High Tea is mogelijk vanaf twee personen, maar ook voor grotere groepen", zegt ze.
Twee dagen van tevoren reserveren is wel noodzakelijk in verband met de voorbereidingen voor de High Tea. Het Tuincafé heeft een gezellig team, bestaande uit onder anderen Dick, Ingrid, Marrie en Sandra. Sinds de uitbreiding van het tuincentrum, is het totale personeelsbestand gegroeid naar meer dan veertig medewerkers. "En ook de hoveniersafdeling groeit met ons mee", zegt ze. "Dit is een op zichzelf staande afdeling, met medewerkers die vooral buiten aan het werk zijn, maar we zijn nog steeds één team."
Tuinmeubelen
Op het gebied van de tuinmeubelen, want we stevenen natuurlijk al weer snel op het voorjaar af, is er een compleet nieuw assortiment. Na Kerstmis en Oud en Nieuw gaat 't Haantje alweer aan de slag met het opbouwen van dat assortiment. "Sets waarbij hoge tafels en lage banken om te loungen worden gecombineerd", legt ze uit. "De trend is dat veel tuinfuncties worden gecombineerd. Op de buitenafdeling wordt inmiddels de afdeling tuinplanten weer helemaal opnieuw ingericht, want het buiten- en tuinseizoen begint natuurlijk ook al weer snel."
Het hele tuincentrum wordt dan ook in rap tempo weer in voorjaarsstemming gebracht, met een groot nieuw assortiment kamerplanten en buitenplanten. "Op de dierenafdeling krijgen we een nieuwe lijn diepvriesvoer van het merk Naturis", zegt ze. "We verwachten voor het jaar 2017 nog een verdere groei te kunnen doormaken. Met de wijk RijswijkBuiten die om ons tuincentrum heen gebouwd wordt, denken we veel nieuwe klanten te kunnen voorzien. Dit zal zeker een positieve uitwerking hebben op ons tuincentrum. Wat dat betreft valt alles goed op z'n plek."

Voorjaarsworkshops
Na het grote succes van de Kerstworkshops, zullen binnenkort ook de Voorjaarsworkshops opgestart gaan worden. In de maanden januari en februari zijn er geen koopavonden bij GroenRijk 't Haantje. Wel is het tuincentrum het hele komende jaar iedere zondag open.

Meer berichten