Huis te koop wordt u deze week aangeboden door Van Daal Makelaardij

  advertenties

Een zee aan ruimte in dit prachtige herenhuis in jaren-dertig-stijl

DELFT – Jurjen Bouwens woont met zijn gezin sinds 2006 in dit bijzonder ruime herenhuis in de woonwijk Hoornse Zoom. Jurjen en Claudia en hun kinderen Nori en Serra hebben werkelijk àlle ruimte in deze woning.

"We zijn de eerste bewoners", zegt Jurjen. "In deze wijk allemaal moderne huizen in jaren-dertig-stijl en dit is de grootste variant. Met een extra verdieping." Het gezin is in Delft komen wonen vanwege het werk van Claudia. Een andere doorslaggevende reden was het feit, dat hier ook een heleboel vrienden van het stel woonden. "Ik heb het wel getroffen met dit huis", zegt Jurjen. "Ik werk namelijk veel aan huis en heb op de eerste verdieping mijn eigen kantoor in kunnen richten." Bij de oplevering hebben Jurjen en Claudia een aantal zaken meteen laten aanpassen. Zo is er een vaste trap gekomen in plaats van een vlizotrap naar de zolderetage. Bovendien is er op de tweede verdieping een extra slaapkamer gemaakt. "Daarnaast een kleine verbouwing van de badkamer", zegt Jurjen. "Die grote aanbouw in de woonkamer? Die is met de bouw van het huis geplaatst." De aanbouw in de woonkamer vormde een vast onderdeel van de planvorming. Een extra grote woonkamer derhalve, met ramen helemaal tot aan de vloer. "Dit zorgt er voor, net zoals aan de voorzijde, dat er veel zonlicht naar binnen kan schijnen", aldus Jurjen.
De kamer en de keuken vormen één langgerekte ruimte, maar er is een kleine onderbreking door een haaks geplaatst aanrechtgedeelte. "In de keuken zelf vind je alles wat je nodig hebt", zegt hij. "Die hebben we inderdaad volledig laten uitrusten." In de woonkamer en keuken vallen verder de zeer hoge plafonds op. Plafondhoogtes die in een authentiek jaren-dertig-huis niet zouden misstaan. De lichte woonkamer heeft een oppervlakte van zo'n 40 m². De woonkamer is voorzien van bamboe-parket, strak afgewerkte wanden en designradiatoren. De open keuken bevindt zich aan de voorzijde en heeft veel kastruimtes en lades. De inbouwapparatuur bestaat uit een SMEG-kookplaat, een afzuigkap en een Quooker. Verder is er apparatuur aanwezig van Siemens. "Het is een fijne keuken, met een leuk uitzicht op de straat", zegt hij. "Het is een rustige wijk, waar toch best wat levendigheid is door langs lopende buurtbewoners."
Aan de achterzijde van de woonkamer zijn er openslaande deuren naar de zonnige, 8 meter diepe achtertuin. Er is met name een heerlijke avondzon. De onderhoudsvrije tuin heeft een houten berging en een achterom. "In het midden van de wijk, achter het volgende huizenblok, is er een uitgestrekte autovrije kinderspeelplaats", zegt Jurjen. "Daar kunnen de kinderen heerlijk spelen en de onze gaan die echt missen. Maar ja, we hebben de mogelijkheid gekregen op een vrije kavel in Den Hoorn ons droomhuis te verwezenlijken." Op de eerste verdieping zijn er twee ruime slaapkamers, met een L-vormige aan de voorzijde en een grote slaapkamer aan de achterzijde. "De kamer aan de voorzijde heb ik ingericht als kantoor, je zit er heerlijk en hebt een leuk uitzicht." De grote badkamer op de eerste verdieping is voorzien van een ligbad, een douche en twee wastafels. Op de tweede verdieping is er een tweede badkamer, met een douche, een wastafel en de opstelplaats voor de wasmachine en de droger. De ruime overloop biedt ruimte aan drie slaapkamers. "Je moet wel in een goede conditie zijn, want er zijn drie trappen in dit huis", zegt hij. "De zolder is voorzien van dakramen. Het is een heel lichte, fijne hobbyruimte geworden."

Open huis 7 januari 2017 van 12:00 uur tot 13:30 uur
Molensingel 7, Delft
De vraagprijs voor deze
woning is € 485.000,-- k.k.
Van Daal Makelaardij
Voldersgracht 33a
2611 EV Delft
(015) 212 73 00
www.vandaalmakelaardij.nl

Meer berichten