Kinderen op KDV Joriaantje verschonen het aquarium.
Kinderen op KDV Joriaantje verschonen het aquarium.

Smallsteps Kinderopvang: een begrip in Delft!

advertenties

Bij Smallsteps geloven we in de kracht ieder kind. Met kleine stappen de wereld en jouw rol daarin ontdekken. Met alle ruimte om te spelen, leren, onderzoeken en groeien. Smallsteps Kinderopvang verzorgt op vijf kinderdagverblijven en vij buitenschoolse opvang locaties in Delft, de opvang voor ruim 650 kinderen.

In ons beleid zeggen wij dat alle kinderen bij ons welkom zijn. Met die gedachte zijn wij onlangs een samenwerking aan gegaan met Kombino. Kombino is een kinderopvangorganisatie die het mogelijk maakt dat ook kinderen met extra zorg en/ of aandacht naar een regulier kinderdagverblijf kunnen. Onder extra zorg kan verstaan worden medische/verpleegkundige zorg. Kombino heeft een locatie in Zoetermeer, helaas is het voor ouders niet altijd mogelijk om hun kindje eerst naar Zoetermeer te brengen alvorens naar het werk te kunnen rijden. Vandaar dat Kombino op zoek is naar kinderopvang plekken op reguliere kinderopvang locaties. Op deze manier krijgen alle kinderen de zorg die zij nodig hebben op een reguliere kinderopvang bij hun in de buurt. Daarin heeft Kombino bij Smallsteps een partner gevonden. Ook kinderen met zorg zijn kinderen. Kinderen die met andere kinderen willen spelen en samen willen ontdekken. Door deze kinderen een plekje te bieden bij ontstaat een heel natuurlijke samenstelling.
Als een kindje met zorg bij ons geplaatst wordt, zal een kinderverpleegkundige van Kombino het team komen versterken. Op deze manier hebben wij alle specialisme in huis om voor alle kinderen optimale ontwikkelingskansen te bieden. Wij zijn trots op het feit dat Kombino Smallsteps Zeeparel heeft gekozen om binnen Smallsteps te starten met deze samenwerking. Het doel is om dit op meerdere Smallsteps locaties uit te gaan rollen.

Smallsteps Zeeparel is gevestigd in de Harnaschpolder. Samen met de Gabriëlschool en basisschool de Schatkaart vormen wij Bredeschool Harnaschpolder Het Kristal. Smallsteps de Zeeparel verzorgt de tussenschoolseopvang beter bekend als 'de overblijf' voor beide scholen. Het Kristal heeft een cultuur profiel wat inhoud dat er veel wordt gedaan met muziek, dans, expressie en creativiteit. Bij de Zeeparel sluiten wij daar waar mogelijk aan bij dit profiel. De Zeeparel biedt vele vormen van opvang. Zowel voor hele dagopvang (KDV) als voorschoolse en naschoolse opvang (BSO) zijn vele pakketten mogelijk. Op de website vindt u hierover meer informatie: www.kinderopvang-zeeparel.nl.

Smallsteps Spant vindt u in een prachtig gebouw in Tanthof-West. In ons gebouw hebben kinderen ruimte genoeg: spelen, ontdekken, verstoppen, alles is mogelijk. Er valt veel licht naar binnen en in de grote speelhal spelen kinderen van alle leeftijden met elkaar. Ondertussen ontstaan in het atelier ware kunstwerken: standbeelden, schilderijen, schetsen en etsen. De kinderen zijn veel en graag buiten. Logisch, want we hebben een grote tuin met struiken, bomen en veel goede verstopplekken. Kinderen van de buitenschoolse opvang rennen en spelen in hun eigen gedeelte. De kinderboerderij, de waterspeeltuin en het park zijn een favoriete uitjes. Op de website vindt u meer informatie: www.kinderopvang-spant.nl.

Smallsteps Lokomotief is gevestigd in het Delftstede gebouw. Er zijn vier gezellige leeftijdsgroepen, waar onder deskundige begeleiding van een enthousiast team, bestaande uit 5 dames en 3 heren (!) en waar volop activiteiten plaatsvinden. Er is voor ieder kind iets te beleven, of je nu houdt van knutselen, een spelletje, kokkerellen of lekker met een boek op de bank, alles kan en mag op de "de Lokomotief". De grote binnentuin, met zicht op de toren van de 'Oude Jan' en zomers in de schaduw van de grote beukenboom, biedt de kinderen volop uitdaging om veilig buiten te spelen. De medewerkers van Smallsteps bso 'de Lokomotief' halen niet alleen de kinderen uit school (lopend, op de fiets, of gezellig in de Stint), maar kunnen er ook voor zorgen dat de kinderen op tijd gebracht worden naar muziekles, sportclub of De VAK. Kortom: een heerlijke plek om te vertoeven na een drukke schooldag of in de vakantie en waar je als kind, door ouders eigenlijk altijd te vroeg wordt opgehaald! Op de website vindt u meer informatie: www.kinderopvang-lokomotief.nl.

Smallsteps Joriaantje is gelegen op het groene GGZ Delfand-terrein. Om die reden hanteert deze locatie het 'Groeien in het Groen-label'. Onze kinderen spelen veel buiten, gaan op onderzoek in het park of bezoeken de kinderboerderij op ons terrein. We zeggen altijd: "Als u een schoon kind mee naar huis wilt nemen, is SmallSteps Joriaantje niet de juiste plek voor u". Al onze kinderen hebben regenjassen en regenlaarzen, zodat we ook met 'minder' weer naar buiten kunnen. Er bestaat geen slecht weer, alleen slechte kleding! Natuurlijk is er binnen ook genoeg te beleven. Zo verzorgen we samen onze vissen en wandelende takken en maken van we van ons, zelf geteelde, groenten en kruiden en heerlijke soep. Zo brengen we de natuur naar binnen, maar buiten poppenkast spelen kan ook zo maar. Smallsteps Joriaantje biedt ook buitenschoolse opvang en haalt en brengt kinderen met de bakfiets van en naar school. Zie voor meer informatie www.kinderopvang-joriaantje.nl.

Smallsteps Woezelhuis zit in een bijzonder pand: een voormalig nonnenklooster. Bij binnenkomst wordt u verrast door de ruime opzet en kleurige ruimtes. Als u gezelligheid en een scherp oog voor krachtige kindontwikkeling zoekt, heeft u de juiste plek gevonden. De groepsruimtes zijn speels ingericht. De centrale peuterhal en apart spellokaal bieden volop ruimte voor activiteiten die de grove motoriek stimuleren. Achter het klooster ligt onze baby- en dreumestuin. De hoge bomen zorgen voor de nodige schaduw en verkoeling. Er zijn ook rustige plekjes, waar we voorlezen en gezamenlijk picknicken. Op het speelplein naast ons gebouw kunnen ze fietsen, rennen, glijden en zandkastelen bouwen. De kinderen koken soms zelf, uiteraard onder supervisie. Kinderen leren op jonge leeftijd verantwoorde voeding te waarderen. Vanaf 2017 biedt Smallsteps Woezelhuis ook buitenschoolse opvang aan. Zie voor meer informatie www.kinderopvang-woezelhuis.nl.

Smallsteps Ukkepuk is een mooi, licht en ruim pand. We zijn gevestigd op het terrein van de Bieslandhof. Zeer centraal ten opzichte van de binnenstad, de A13 en de Delftse Hout. Ons moderne gebouw heeft een grote speelhal als ontmoetingsplek gedurende de dag. Veel sprankelende kleuren en van alle kanten daglicht zorgen voor een warme sfeer. De groepsruimtes hebben lage doorkijkvensters, zodat de kinderen naar elkaar én naar buiten kunnen kijken. Wij hebben een groot buitenterrein, dat helemaal rondom het gebouw loopt. Natuurlijk gaan we ook geregeld naar de speeltuin om de hoek of samen wandelen in de omgeving. Alles wat we doen, doen we samen. Niet alleen met elkaar, maar ook met de buurt. We werken samen met het Pieter van Foreest. Soms komen de ouderen naar ons, soms gaan we met de kinderen daar naartoe, voor een gezellige middag. Op de website vindt u meer informatie: www.kinderopvang-ukkepuk.nl

Smallsteps Rangers is een kleinschalige buitenschoolse opvang en maakt deel uit van de Delftse Daltonschool. Aan de rand van het parkje Buitenhof, vlakbij het bos hebben de kinderen alle ruimte om te spelen, ontdekken en leren. We trekken er dan ook vaak op uit. Binnen zorgen we voor rust op de groep, zodat elk kind zich op z'n eigen manier, in z'n eigen tempo, kan ontwikkelen. Wij gaan elk seizoen naar buiten. In de zomer en de lente spelen we in het park, picknicken we en doen we competitieve teamsporten. In de herfst, als we buiten ons knutselmateriaal zoeken, zijn we regelmatig in het bos te vinden. In de winter gaan we spoorzoeken in de sneeuw. Dat kan in het park, of op onze eigen speelplaats. Kinderen mogen kiezen wat we gaan doen. Zo leren ze overleggen en rekening houden met elkaars wensen. Kijk voor meer informatie op www.kinderopvang-rangers.nl.

Smallsteps biedt op vele locaties ook het peuterarrangement Dit betekent dat kinderen van 2–4 jaar activiteiten krijgen aangeboden die hun leer- en ontwikkelingsproces bevorderen. Zodat ze straks een zo goed mogelijke start maken op de basisschool.