Een aantal van de VMBO-leerlingen aan het serveren tijdens de Kerstborrel.
Een aantal van de VMBO-leerlingen aan het serveren tijdens de Kerstborrel.

Kerstborrel voor ouderen van leerlingen Jong en Oud

  advertenties

DELFT – Het studentenbedrijf Jong en Oud (JEO) heeft afgelopen dinsdag zijn eerste Kerstborrel gehouden. Deze werd georganiseerd voor senioren in Delft en omgeving. Op het Stanislascollege aan de Krakeelpolderweg hebben de VMBO-leerlingen Thomas, Lasse, Karima en Brit, als jonge ondernemers, een geslaagd evenement verzorgd. In de aanloop naar de Kerstborrel is er veel media-aandacht geweest. JEO doet mee aan het programma Ondernemen Op School, waarbij leerlingen op praktische wijze alle aspecten van modern ondernemerschap leren in een veilige omgeving.
Op de dag zelf werden de ouderen welkom geheten door interim-directeur Lucien Schoonwater. Dat de ouderen het erg naar hun zin hebben gehad, dat blijkt wel uit de positieve reacties na afloop. Ria van 71 jaar uit Delft: "Het was fantastisch georganiseerd door de jongelui. De volgende activiteit ben ik er weer bij en dan neem ik ook iemand mee." Ook Henk van 70 jaar uit Den Haag vond het een geslaagd evenement: "De jongeren van JEO hebben het fantastisch georganiseerd. Ik heb het erg naar m'n zin gehad."
Het doel van JEO is om laagdrempelige en betaalbare activiteiten te organiseren voor senioren, jong en oud met elkaar te verbinden en eenzaamheid onder ouderen te bestrijden. "We willen alle lokale bedrijven bedanken voor hun sponsoring, andere studenten en docenten, die als vrijwilliger meehielpen en de lokale en regionale pers die belangstelling toonde", aldus de VMBO-leerlingen.
Overigens heeft Jong en Oud (JEO) een oorsprong in Ouderen Gelukkig. Vorig jaar door de leerlingen opgezet, omdat zij de opvatting koesteren dat ouderen niet eenzaam zouden moeten zijn. De naam is veranderd in Jong en Oud om nog meer te benadrukken, dat jongeren en ouderen samen veel voor elkaar kunnen betekenen. Info: www.stanislascollege.nl of www.ondernemenopschool.nl.

Meer berichten
 
CustomHtml_1