Winter of geen winter, wij zijn buiten met de kinderen. (Foto: PR
Winter of geen winter, wij zijn buiten met de kinderen. (Foto: PR

Wij zijn buiten!

  advertenties

Heel lang hebben we niet nodig! Na schooltijd pakt iedereen zijn spullen, even naar het toilet, kaplaarzen en een regenpak aan en dan snel op pad. Geen tijd te verliezen! Op weg naar het Abtswoudse Bos.

Na een moment van rust, wat eten en drinken, willen we echt niet meer wachten om aan de slag te gaan. De een bouwt een hut, de ander klimt in een boom, weer anderen rennen door een grote plas of staan in een greppel en kijken of ze door het water kunnen gaan zonder dat hun laarzen vollopen.

Modderglijden
Het is winter, maar dat weerhoudt de kinderen van de uilen- en vossengroep er niet van om lekker buiten te spelen. Na een fikse regenbui verandert de grond al heel snel in een grote modderpoel. Niks zo leuk om daar doorheen te glijden. En ja natuurlijk worden ze daar vies en nat van, maar daar hebben de kinderen geen problemen mee. Opwarmen doen we door even lekker thee te drinken met elkaar, schuilen voor de regen kan onder een groot zeil welke de kinderen ophangen tussen de bomen en helemaal spannend is het als we tijdens de schemering met zaklampen door het bos lopen. Tijdens de vakanties, als we meer tijd hebben, maken we een vuurtje zodat we samen broodjes kunnen bakken. Het kan allemaal! Bij de BSO van kinderopvang Les Enfants is dit de dagelijkse praktijk.

Rommelen
De niet aangelegde, rommelige terreintjes zijn heerlijke speelplekken voor kinderen. Er zijn veel losse elementen, zoals zand en water, stenen om mee te bouwen, te verzamelen of om op te zitten. Alle elementen die los of gecombineerd eindeloze spelmogelijkheden bieden, zorgen voor de ontwikkeling van creativiteit, vindingrijkheid en zelfstandigheid. Buiten staan alle zintuigen op scherp.

Erg stil op onze BSO Locatie?? Dat is logisch, want WIJ ZIJN BUITEN!

Rustig en veilig
Op een prachtige, rustige en veilige plek vlakbij het groen van het Abstwoudse Bos ligt BSO Les Enfants, een kleinschalige kinderopvang voor kinderen in de leeftijd van vier tot dertien jaar. www.kinderopvang-lesenfants.nl

Meer berichten