Vuurwerk op de ijsbaan: de bouw van Parkrijk is begonnen.
Vuurwerk op de ijsbaan: de bouw van Parkrijk is begonnen.

De bouw van Parkrijk in RijswijkBuiten is begonnen

  advertenties

RIJSWIJK – Een nieuwe mijlpaal in RijswijkBuiten is bereikt. De bouw in Parkrijk is gestart. Wethouder Ronald van der Meij heeft ter gelegenheid van deze bijzondere mijlpaal op donderdag 15 december met vuurwerk vanaf de schaatsbaan het startsein gegeven voor de bouw.

De bouw van de eerste fase van Parkrijk in RijswijkBuiten bestaat uit een grote diversiteit aan woningen, te weten de Laanappartementen, Herenhuizen, Hofwoningen en Stadsvilla's. In totaal gaat het om tachtig woningen, die op een enkel appartement na allemaal zijn verkocht.

Stadspark
In zijn speech heeft de wethouder tevens aangegeven dat het gebied 't Haantje vanaf heden Parkrijk zal heten. Er is voor gekozen om dit gebied deze nieuwe naam te geven om daarmee de link te maken naar het prachtige stadspark die aan de kop ligt van dit gebied, zijnde het Wilhelminapark. Dit speciale moment wordt niet alleen met de toekomstige bewoners, maar ook met de huidige bewoners in RijswijkBuiten gevierd.

Schaatsbaan
Alleen vandaag, zondag 18 december, is de schaatsbaan nog aanwezig in Parkrijk (gelegen naast tuincentrum Groenrijk 't Haantje), waar de bewoners gratis kunnen gaan schaatsen. De eerste fase van Parkrijk is een gezamenlijke ontwikkeling van Dura Vermeer Bouw ZuidWest en VolkerWessels Vastgoed. De bouw van deze woningen zal worden uitgevoerd door Dura Vermeer en Boele & van Eesteren.

RijswijkBuiten
In de komende tien jaar verandert de zuidkant van Rijswijk compleet. Tussen nu en 2023 worden er 3.500 woningen gerealiseerd in Sion en 't Haantje. RijswijkBuiten wordt een wijk die in het oog springt. Een wijk voor en van iedereen, maar bovenal een duurzame wijk. Energiezuinig en dat ziet men terug in de energierekening. Maar ook duurzaam door de ruime opzet, de groene omgeving en het water in het gebied.


Voor meer informatie kijkt u op: www.rijswijkbuiten.nl.

Meer berichten
 
CustomHtml_1