Erik Westra (links) en Hendri Yuswa kunnen in het vernieuwde Plan B de gasten nog beter bedienen.
Erik Westra (links) en Hendri Yuswa kunnen in het vernieuwde Plan B de gasten nog beter bedienen.

Plan B is vernieuwd, maar blijft een oase van rust in de binnenstad

  advertenties

Dat je voor een heerlijke Indonesische of Indische maaltijd of een goed glas wijn terecht kan bij Plan B is menig Delftenaar in de afgelopen vijf jaar al duidelijk geworden, maar sinds kort heeft eigenaar Erik Westra daar nog een schepje bovenop gedaan. "De laatste maanden hebben we een grondige verbouwing achter de rug. Daarbij hebben we niet alleen plaats gemaakt voor meer gasten, want daar was duidelijk vraag naar, maar we hebben ook een meer huiselijkere sfeer gecreëerd."
Deze sfeer komt naar voren in nieuwe kleurstellingen, maar vooral ook door de fotowand. "Het zijn oude foto's van mijn ouders en mijn grootouders. Dit persoonlijke tintje, maar ook zeker de wat meer Indonesische touch, mochten wat mij betreft niet ontbreken."

Ook in de keuken is er het nodige veranderd. "Waar ik vroeger in mijn eentje in de keuken stond, hebben we een kok aangenomen. Hendri Yuswa, die al eerder in Nederland werkzaam is geweest, is overgekomen uit Indonesië, waar hij in Medan, de hoofdstad van Sumatra, woonde. Hij heeft jarenlange ervaring in de Indonesische en Franse keuken en zorgt ervoor dat we onze klanten nog beter op hun wenken kunnen bedienen."

Dat doet hij bijvoorbeeld door de Nasi B, een rijsttafel die maar 19 euro 50 per persoon kost. "Maar we bieden sinds kort ook Pelan Pelan aan, wat in het Indonesisch 'rustig aan' betekent. Hierbij gaat het om een vijfgangendiner waar voor de klant alle tijd kan nemen. We bieden dit aan voor 32 euro, terwijl het met het bijpassend wijnarrangement slechts 50 euro kost."

En dat is zeker de moeite waard, Plan B bezet niet voor niets de 26e plaats in de top 50 van Indonesische restaurants in Nederland.
Natuurlijk kunt u ook bij Plan B, dat aan de Boterbrug, net buiten de drukte van het centrum een oase van rust vormt, nog altijd terecht voor een lunch of een goed glas wijn. Er zijn altijd zes wijnen per glas te bestellen en ook is er de uitgebreide, wisselende wijnkaart met topwijnen van over de hele wereld. "Daarbij hebben we op zondag nog steeds tussen 15.00 uur en 18.00 livemuziek, waarbij alleen saté wordt geserveerd. Het programma hiervan en andere nieuwtjes zijn te vinden op https://www.facebook.com/planb.delft.9/." Voor een diner bij Plan B is het raadzaam om te reserveren. Dat kan via telefoonnummer 015 212 45 33.

Meer berichten
 
CustomHtml_1