Betrokkenen zijn blij met de ondertekende contracten.
Betrokkenen zijn blij met de ondertekende contracten.

Handtekeningen voor Kindcentrum

wonen

RIJSWIJK - Wethouders Nicole Dierdorp en Ronald van der Meij van de Gemeente Rijswijk hebben onlangs het contract ondertekend voor de realisatie van het Kindcentrum BuitenRijck in RijswijkBuiten. Een bijzonder project in de nieuwe woonwijk in ontwikkeling RijswijkBuiten.


SMT Bouw & Vastgoed uit Rosmalen is verantwoordelijk voor de uitvoering van dit markante gebouw. Niet alleen in Sion wordt een Kindcentrum gerealiseerd. Ook in 't Haantje in RijswijkBuiten is ruimte gereserveerd voor een Kindcentrum.
De realisatie hiervan zal echter nog enkele jaren duren. Het Kindcentrum BuitenRijck, sinds 1 september de nieuwe naam voor basisschool De Buit en kinderopvang SRK, is momenteel al op een tijdelijke locatie in RijswijkBuiten gevestigd.
Het Kindcentrum BuitenRijck biedt niet alleen een basisschool, maar ook kinderopvang voor kinderen van 0 tot 12 jaar. Daarnaast biedt de nieuwe locatie ruimte voor een sportzaal, die tevens voor derden bruikbaar zal zijn, alsmede een welzijnsruimte. Bijna iedere functie heeft hiervoor een eigen plek gekregen met elk een eigen entree en herkenbaarheid.
RijswijkBuiten In de komende 10 jaar verandert de zuidkant van Rijswijk compleet. Tussen 2013 en 2023 worden er 3500 woningen gerealiseerd in Sion en 't Haantje. RijswijkBuiten wordt een wijk die in het oog springt. Een wijk voor en van iedereen, maar bovenal een duurzame wijk. Energiezuinig en dat ziet men terug in de energierekening. Maar ook duurzaam door de ruime opzet, ruim voldoende parkeerplaatsen per woning, de groene omgeving en het water in het gebied. Meer weten? Kijk dan op www.rijswijkbuiten.nl.