Derk Groen: zondag 6 augustus vanaf 15.30 uur te zien en te horen bij de Wijnhaven,
Derk Groen: zondag 6 augustus vanaf 15.30 uur te zien en te horen bij de Wijnhaven,

HET is maar dat u het WEET

vaste rubrieken

Dit jaar is het 100 en 150 jaar geleden dat twee Nederlandse componisten werden geboren die van betekenis waren voor de Nederlandse orgelcultuur: Hendrik Andriessen en Albert de Klerk. Hun muziek staat donderdag 10 augustus vanaf 20.00 uur centraal tijdens een concert in de Oude Kerk. Dit concert wordt gegeven door topstudenten van het Rotterdams conservatorium, ondersteund door de sopraan Luc Ket. Kaarten kosten 8 euro. Meer info: www.kerkconcertendelft.nl.

De barokke Schuilkerk aan de Bagijnhof 21 is deze maand nog elke zaterdag tussen 13.00 uur 16.00 uur te bezichtigen. Zie voor meer informatie www.schuilkerkbagijnhof.nl. n In de Remonstrantse Kerk aan de Oude Delft 102 geeft Wybe Kooijmans, de vaste organist van de grote kerk in Naarden, een orgelconcert. Hij speelt dan werken van verschillende componisten. De aanvang is 20.15 uur en de entree bedraagt 6 euro. n Derk Groen is een Nederlandse zanger-gitarist, arrangeur en componist die in meerdere bands speelde. Zondag 6 augustus treedt hij van 15.30 uur tot 18.00 uur met een verrassingsformatie op bij de Wijnhaven. De entree is gratis.

Vanuit de Immanuelkerk aan de Schoemakerstraat 1 wordt vanaf 11 september om 19.00 uur weer een Alpha cursus gegeven. Deze cursus verzorgt een introductie in het Christelijk geloof. De cursusavonden worden voorafgegaan door een maaltijd. De eerste avond is een introductie in de cursus die ongeveer dertien avonden beslaat. Iedereen is van harte welkom. Kijk voor meer informatie op www.gkvdelft.nl, mail naar wenadejager@yahoo.com, of bel 06-20600668.

Praktijk GevoeligSterk en Op Hodenpijl organiseren woensdag 13 september vanaf 19.30 uur een netwerkevent voor ondernemers. Het thema deze avond is succesvol zijn. Gastspreker is Olympisch schaatskampioen Mark Tuitert. Na afloop van de lezing is een borrel. De entree bedraagt 15 euro, inclusief koffie en een drankje. Met maaltijd vooraf betaalt men 32 euro 50. Reserveren kan via www.ophodenpijl.nl, inlopen kan ook. Op Hodenpijl is gevestigd aan de Rijksstraatweg 20/22 in Schipluiden.

De natuurlijke deuren van de polder van Biesland staan zaterdag 2 en zondag 3 september weer tijdens de Biesland Dagen weer wagenwijd open voor jong en minder jong. Van een hindernisparcours en een wijnproeverij tot het poppentheater en een tractorritje, het leven in de Bieslandpolder staat feestelijk centraal. Kijk voor meer informatie en het programma op de facebookpagina 'Bieslanddagen' surf naar www.bieslanddagen.nl.

Wie voor verlenging van het rijbewijs een medische keuring moet ondergaan, kan daarvoor op dinsdag 15 augustus terecht bij SportsArt aan de Industriestraat 8 in Delft of op woensdag 16 augustus in Delfshove aan het Vorrinkplein 99 . Vooraf moet wel even een afspraak worden gemaakt via 06-36435976. De kosten bedragen 35 euro. Chauffeurs jonger dan 75 jaar met rijbewijs CDE betalen 55 euro.