HET is maar dat u het WEET

vaste rubrieken

IVN Delft organiseert zondag 9 juli van 14.00 uur tot 15.30 uur een zomerse excursie in het Arboretum Heempark. De natuurgidsen vertrekken vanaf De Papaver aan de Korftlaan 6 in Delft. Deelname is gratis en reserveren is niet nodig. Zie voor meer informatie www.ivn.nl/delft.

Delft staat in het weekend van zaterdag 15 en zondag 16 juli tijdens Delft Ceramica helemaal in het teken van keramiek. Op de Markt is een internationale keramiekmarkt, maar er zijn dat weekend ook speciale stadswandelingen en rondvaarten. Kijk voor alle informatie op www.delftceramica.nl.

Op de historische grachten van het Vrouwjuttenland en Voldersgracht vindt nog tot 1 augustus de expositie Canal Art plaats.

Wie voor verlenging van het rijbewijs een medische keuring moet ondergaan, kan daarvoor op dinsdag 18 juli terecht bij SportsArt aan de Industriestraat 8 in Delft. Vooraf moet wel even een afspraak worden gemaakt via 0636435976. De kosten bedragen 35 euro of 55 euro voor chauffeurs jonger dan 75 jaar. De volgende keuring is op dinsdag 15 augustus.

De Imkervereniging Westland Delft opent vanwege de Open Imkerijdagen op zondag 9 juli van 12.00 uur tot 16.00 uur de deuren van haar bijenstal in het Melarium in het Ackerdijkse Bos. Deze is gelegen aan de Rotterdamseweg 205a, te bereiken via de parkeerplaats aan de Rotterdamseweg 195. Kijk op www.bijenhouders.nl voor een overzicht van alle deelnemende imkers en tijden. Meer info over de Imerkervereniging Delft staat op www.imkerverenigingdelft.nl.

Kringloopwinkel de Wisselbeker in Nootdorp bestaat dit jaar 20 jaar. Dit wordt op verschillende manieren gevierd. Tijdens de Dolle Dwaze Maand juli zijn de prijzen extra laag met kortingen tot wel 50 procent. Op zaterdag 9 september volgt dan nog een afsluitende dag vol verrassingen voor jong en oud.

De zomerserieconcerten in de Oude Kerk aan het Heilige Geestkerkhof zijn afgelopen week weer begonnen. Het volgende concert is donderdag 13 juli. Dan speelt organist Pieter van Dijk werken van Bach, Brahms en Van Eyken. Op 20 juli is het de beurt aan Jan Hage. Donderdag 27 juli is de traditionele Bachherdenking met Bas de Vroome. Op 3 augustus speelt Geerten van de Wetering op het orgel werken van diverse Nederlandse componisten. De concerten beginnen altijd om 20.00 uur, de entree bedraagt 8 euro. Zie voor meer informatie www.kerkconcertendelft.nl.

In Galerie Terra Delft aan de Nieuwstraat 7 is nog tot en met 23 september werk te zien van de veelzijdige kunstenares Saskia Pfaeltzer. Meer weten? Kijk dan op www.terra-delft.nl.

Vragen aan de gemeente Pijnacker-Nootdorp kunnen voortaan ook via WhatsApp worden gesteld. Deze gemeente is bereikbaar op 06 - 15 38 16 83 en streeft ernaar om vragen tijdens kantoortijden binnen 4 uur te beantwoorden.