HET is maar dat u het WEET

vaste rubrieken

Voor gezinnen is opvoeden soms pittig. Sommige gezinnen missen iemand in de buurt om zorgen en opvoed-ervaringen mee te delen. Heb je ervaring in opvoeden of affiniteit met het gezinsleven dan komt Home-Start van Humanitas graag in contact met jou. Bel voor meer informatie of aanmelden naar coördinator Ina Gebuijs via 0612461090, mail naar hs.delft-rijswijk@humanitas.nl of kijk op www.home-start.nl.

In het Meisjeshuis aan de Oude Delft 112 geeft Margriet van der Goes op donderdag 19 januari om 19.30 uur een lezing over de bergvolkeren van Myanmar, die in afgelegen gebieden leven. Ze toont tevens foto's. De toegang is gratis voor leden, niet leden betalen 5 euro.

De Sportraad Pijnacker-Nootdorp organiseert woensdag 11 januari het Nieuwjaar-Sportcafé. Dit vindt vanaf 20.00 uur plaats in het clubgebouw van SV Nootdorp aan De Poort 8 in Nootdorp.

Joke Krul geeft zaterdag 21 en 28 januari de teken- en schilderworkshop 'Schetsen & tekenen, in acryl' voor beginners en iets gevorderden. Bel voor meer informatie en aanmelden naar 015-2137337, mail naar jokekrul@noknok.nl of kijk op http://jokekrul.blogspot.com.

Senioren en andere automobilisten die voor verlenging van hun rijbewijs moeten worden gekeurd, kunnen hiervoor op 12 januari of op 9 februari terecht bij de Rijbewijskeuringsarts in het Wijkcentrum Delft Noord aan de Brasserskade 77. Bel voor meer informatie of het maken van een afspraak naar 036-7200911 of kijk op www.rijbewijskeuringsarts.nl.

Ervaren sopranen, mezzosopranen en alten kunnen zich nu inschrijven voor het Koorproject Stabat Mater. Dit project wordt georganiseerd door Koorschool Delft in samenwerking met de oud-katholieke parochie aan het Bagijnhof. De acht repetities beginnen in februari en worden besloten met een uitvoering van dit prachtige muziekstuk van G.B. Pergolesi op 9 april. Alle informatie en een inschrijfformulier is te vinden op www.koorschooldelft.nl.

Wie voor verlenging van het rijbewijs een medische keuring moet ondergaan, kan daarvoor op dinsdag 17 januari terecht bij SportsArt aan de Industriestraat 8 in Delft. Vooraf moet wel even een afspraak worden gemaakt via 0636435976. De kosten bedragen 35 euro. Chauffeurs jonger dan 75 jaar betalen 55 euro. De volgende keuring zal zijn op dinsdag 21 februari.

In Sportclub LadiesOnly aan de Aart van der Leeuwlaan 790 in Delft is vrijdag 20 januari van 13.00 uur tot 14.30 uur de workshop yoga nidra. Dit is geschikt voor mensen met en zondag yoga-ervaring. Kosten bedragen 10 euro. Bel voor meer informatie en aanmelden naar docent Iris Plukaard via 06-40532306 of kijk op www.yoga-mariposa.com.

IVN afdeling Delft organiseert zondag 8 januari een nieuwjaarswandeling door het Arboretum Heempark in Delft. De start is om 14.00 uur bij De Papaver aan de Korftlaan 6 in Delft. Deelname is gratis en reserveren is niet nodig. De wandeling duurt ongeveer anderhalf uur. Zie voor meer informatie www.ivn.nl/delft