HET is maar dat u het WEET

vaste rubrieken

Vrijwilligers van CNV Belastingservice op donderdag 16 maart tussen 13.00 uur en 19.00 uur in de Marcuskerk aan de Menno ter Braaklaan 2 helpen met het invullen van de belastingaangifte. Aanmelden voor een belastingzitting van het CNV kan via www.cnv.nl/belastingservice.

Het Taalpunt Schipluiden in de Dorpshoeve aan de Keenenburgweg is dinsdag 7 februari geopend van 11.00 uur tot 12.00 uur. Zie voor meer informatie www.debibliotheekmm.nl.

De R.K Parochie St. Antonius en St. Cornelius in Den Hoorn aan de Hoornseweg 12 in Den Hoorn bestaat dit jaar 100 jaar. Dit wordt onder meer op zondag 5 februari om 10.00 uur gevierd met een speciale Eucharistieviering. Het bekende Oeral Kozakkenkoor van Gregor Bak zal de viering opluisteren met gezangen. Iedereen is welkom.

In Van Brocante Tot Theetuin is zaterdag 11 februari om 14.00 uur de Valentijnsworkshop chocolaatjes en etagères maken. De kosten bedragen 35 euro per persoon, inclusief materialen, begeleiding en wat lekkers. Inschrijven kan via sylvia@vanbrocantetottheetuin.nl.

In Café de Wijnhaven is zondag 5 februari vanaf 15.30 uur een gratis toegankelijk optreden va de Dann Hill Coverband. n In de Dorpskerk van Nootdorp aan de Dorpsstraat 36 is zondag 5 februari vanaf 10.00 uur een kerkdienst die is voorbereid door de jongeren. Spreker Eelke Dekens van Tijd voor Actie en de kerkband zijn ook van de partij.

In de bieb van Den Hoorn is vrijdag 10 februari van 13.00 uur tot 14.30 uur een taalcafé. Deelname is gratis.

In het Rietveld Theater aan het Rietveld 49 in Delft is donderdag 9 februari een voorstelling in het kader van de serie Theater Overdag. Frans Mulder, bekend van Theatergroep Purper, leest dan zijn beste teksten voor. Tickets kunnen worden gereserveerd via www.rietveldtheater.nl.

In Wijkcentrum De Hofstee aan de Sandinoweg 148 in Tanthof kunnen beginners èn gevorderden elke woensdagmorgen tussen 09.30 uur en 11.30 uur tekenen en schilderen. Deelname kost 7 euro 50 per les, exclusief materiaal. Een proefles is gratis. Bel voor meer info naar 06-27227143, mail naar info@vanadricheminbeeld.nl of kijk op www.vanadricheminbeeld.nl.

Joke Krul geeft zaterdag 18 februari en op 4 maart, de workshop Chinees penseel schilderen. Bel voor meer info en aanmelden naar 015-2137337, mail naar jokekrul@noknok.nl of kijk op http://jokekrul.blogspot.com.

Lionsclubs in Nederland zamelen weer Douwe Egberts koffiepunten in voor de Voedselbank. Lions Club Ypenveen zamelt de waardepunten in met inzamelbakken in de bibliotheken in Leidschenveen en Ypenburg, in Stadsboerderij Landzigt en in het Piet Vink Centrum. Meer info: ypenveen.lions.nl.

Jurjen Fennema komt dinsdag 14 februari op de sociëteit van de Vierhovenkerk aan de Obrechtstraat 50 in Delft vanaf 14.00 uur spreken over het boek Prediker. Er wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd. Iedereen is welkom.

Dichter Jan Jense is zaterdag 11 februari van 10.00 uur tot 16.00 uur bij The Read Shop Kempers in de Hoven Passage om voor geïnteresseerden een valentijnsgedicht op maat te maken.