Afbeelding

Delvenaar in Beeld

vaste rubrieken

Margreet Mangert (55), pedagogisch medewerker

-Wat ben je hier momenteel aan de Papsouwselaan aan het doen?
"Ik kom net van m'n werk en wilde gaan kijken of ik bij de Prijsmepper nog iets leuk voor mezelf of voor het werk kan vinden."

-Wat doe je voor werk?
"Ik ben pedagogisch medewerker op een peuterspeelzaal. Dat doe ik al bijna zeventien jaar. Ik vind het heerlijk om hele dagen tussen de peuters te zitten. Er is geen dag hetzelfde. Kinderen kunnen vaak heel grappig uit de hoek komen. Daarnaast heb ik hele fijn collega's."

-Dan heb je al heel wat Delftse kinderen groot zien worden...
"Ja, en hun broertjes en zusjes ook vaak. Je leert vaak het hele gezin kennen en je maakt van alles met ze mee. Omdat ik tijdens m'n werk zoveel praat en communiceer, ben ik nu veel minder verlegen dan dat ik vroeger was. Als je me dan op straat had gevraagd om mee te werken aan dit stukje, dan had ik je niet eens aangekeken."

-Heb je afgelopen week nog iets leuks meegemaakt?
"Op het werk waren er een aantal anderstalige kinderen die opeens enkele woordjes Nederlands spraken. Soms kan zoiets lang duren. Als het dan plots lukt; daar word ik heel gelukkig van. Dan gaat de vlag uit."

-Wat is je nieuws van de week?
"Dat het vanmorgen heeft gesneeuwd en dat er voor komende week vorst is voorspeld. Regen en wind vind ik niks, maar dat echte lekkere winterweer: daar hou ik wel van. Laat de vorst maar komen."