Afbeelding

Delvenaar in Beeld

vaste rubrieken

Gregor Gips (56),
postbezorger

-Wat ben je hier aan het Kruithuispad aan het doen?
"Ik ben vandaag de post aan het bezorgen aan de Schieweg, in Den Hoorn en in Schipluiden. Momenteel neem ik hier in dit parkje even pauze. Ik pauzeer vaker op deze plek."

-Wat vind je mooi aan je werk?
"Ik ben lekker buiten, heb veel contact met mensen en ik ben natuurlijk een beetje mijn eigen baas. Ik maak bijvoorbeeld m'n eigen planning. Elke dag maak ik wel wat praatjes met mensen. Veel van hen ken ik en bij sommige kom ik ook weleens binnen. Even praten en kijken hoe het met ze gaat. Bij sommigen bedrijven kom ik over de vloer omdat ze zoveel post krijgen dat het niet in de brievenbus past."

-Komen er weleens honden achter je aan?
"Daar heb ik nooit last van. Ik heb altijd hondenkoekjes bij me, dus ze zijn juist blij als ik eraan kom."

-Heb je afgelopen week nog wat leuks meegemaakt?
"Mijn vrouw vierde zondag haar verjaardag. Dat was hartstikke gezellig. Het hele huis zat vol. We hebben vijf kinderen en twee kleinkinderen. Ik heb nog met de kleinkinderen een fikkie staan maken in de tuin. Ik vind het leuk om lekker buiten bezig te zijn en ik vind het belangrijk ze wel te leren hoe je een vuurtje moet maken."

-Wat is je nieuws van de week?
"Dat het Belgische bedrijf Bpost voor de derde keer een bod heeft uitgebracht op PostNL. Ze willen PostNL overnemen, maar dat is ze nog niet gelukt."

-Heeft dit, als het bod wordt geaccepteerd, gevolgen voor jouw toekomst?
"Nee, daar ben ik niet bang voor. Misschien dat ik een beetje Vlaams moet gaan leren."