Afbeelding

Bij nacht en ontij

vaste rubrieken

Gelukkig hebben de hoffotograaf en ik ons niet verveeld, want er was buitengewoon veel te doen in Delft en er was veel livemuziek.
Ik ben ook buiten de stad geweest. Onder het motto: 'de nieuwe burgemeester komt uit Schipluiden, dus de Nachtburgemeester gaat daar maar eens heen', heb ik Schippop bezocht en dat was een mooi festival. Ook de haringparty's bij Locus Publicus en WijnbarRon moesten natuurlijk bezocht worden. Gezien de publieke belangstelling is er behoefte aan te zijn en de haring smaakte geweldig.
Dan waren ook de Mooi Weer Spelen weer zeer geslaagd. Helaas kwamen er relatief weinig mensen op af. Met wat betere pr valt daar waarschijnlijk wel meer uit te halen. Voor de molendag was dat niet nodig. Onder meer Molen de Roos was geopend en koren op de molen zorgden voor muziek.
Verder hebben we het vijfjarig jubileum van de Koperen Kat uiteraard gevierd en heb ik zitting mogen nemen in de jury van de biertapwedstrijd van de Bierfabriek. De deelnemers mochten het bier houden en het vloeide rijkelijk. De winnaar won een reis naar Barcelona.
Ook de netwerkborrel bij de TU was een succes. De barbecue was door Hans Lander tot in de puntjes verzorgd en het weer werkte ook mee.
Dan was ook de jaarlijkse oldtimerdag met Harleys en Amerikaanse auto's op sportpark de Bras weer indrukwekkend en hebben we woensdag bij het Hampshire Hotel een demonstratie van de hotelrobot gezien. Het is heel bijzonder hoe die in staat is de gasten in negen talen te helpen.
Dan was er woensdag nog de Rotary-actie, waarbij geld werd opgehaald voor de afdeling kinderoncologie van het Reinier. Ik vind het mooi dat iemand als Maarten Nielsen-Gerlach belangeloos een schilderij ter veiling aanbiedt. Top!
Dan wil ik ook nog even stilstaan bij het afscheid van burgemeester Verkerk afgelopen vrijdag. Ik denk dat deze man zijn werk hartstikke goed gedaan heeft, maar regeren is nu eenmaal makkelijker als je geld hebt. En dat was er niet.
Wat dat aangaat moet er ook een oplossing komen voor het bussenprobleem. We blijven vergaderen, maar iedereen blijft maar aan zijn eigen belang vasthouden. Als we het grotere plaatje in ogenschouw nemen, moet er toch een oplossing te bedenken zijn. Dat is nodig, want zonder toeristen komen we nooit uit de financiële problemen.
Ten slotte staat er weer heel wat moois te gebeuren. Zondag is het bierfestival bij Biercafé Doerak, volgend weekend is het Westerpop op het sportterrein van het Stanislascollege en in het weekend van 5 tot en met 7 augustus staat het Varend Corso op het programma. Gelukkig hebben we dankzij een heel deel van de Delftse horeca, de Taptoe en andere bedrijven weer een prachtige boot varen.