Roel Funcken.
Roel Funcken. Foto: Dennis van den Berg

Delvenaar in Beeld: Roel Funcken

vaste rubrieken

- Wat ben je hier aan het Rietveld aan het doen?
"Ik neem een kijkje bij de stadsboerderij. Deze voormalige boerderij is sinds een aantal jaar omgebouwd tot een woonruimte voor vier gezinnen, met een mooie binnentuin. Een aantal deelnemers aan het Delft Fringe Festival speelt hier voorstellingen, in de ruime garage of bij goed weer in de tuin."

- Wat is jouw betrokkenheid bij het Delft Fringe Festival?
"Ik ben sinds drie jaar directeur."

- In hoeverre heb jij je stempel op het festival gedrukt?
"Samen met de organisatie heb ik hard gewerkt aan de uitstraling van Delft Fringe. Het is begonnen in 2011 als een klein theaterfestival met lokale artiesten. Anno 2016 heeft Delft Fringe een landelijke uitstraling, met bekende en opkomende namen als 'local hero' Pieter Jouke, Maartje en Kine en Camarettenfinalist Tom Montfrooy. En dat is nog maar het topje van de ijsberg."

- Hoe is de zoektocht naar geschikte locaties verlopen?
"Onze locatiecoördinator Madeleine Kuipers is weer het hele jaar bezig geweest om nieuwe locaties te vinden. We hebben ervoor gekozen om de locaties meer te centraliseren, zodat bezoekers zoveel mogelijk voorstellingen kunnen gaan zien. De voorstellingen beginnen op vaste tijden, elk half uur, zodat mensen genoeg tijd hebben om van locatie naar locatie te wandelen of fietsen. Meer informatie vind je op www.delftfringe.nl, onder meer hoe je aan een festivalbandje kan komen waarmee je met korting de voorstellingen kunt bijwonen. Delft Fringe duurt nog tot en met zondag 12 juni."