Stadsprins Mark Boomkens overhandigde de sleutel van de stad - na het carnaval - aan nachtburgemeester Leo Quack.
Stadsprins Mark Boomkens overhandigde de sleutel van de stad - na het carnaval - aan nachtburgemeester Leo Quack.

Bij nacht en ontij

vaste rubrieken

Het jaar is goed begonnen. Bij Boerenkool met Bubbels werden mooie plannen ontvouwd en ook Feemuz was weer een succes. Hopelijk komt er nu ook eindelijk eens wat van die plannen terecht. We hebben weer niet stilgezeten. Zo was het vaste klantenuitje van de Oude Jan met de Speedo naar brouwerij De Pelgrim in Delfshaven zeer geslaagd en was het leuk om de ergernis bij deelnemers op de gezichten te zien, toen ik de prijs winnaar van het mens-erger-je-niet-toernooi de hoofdprijs mocht uitreiken. Ook 'De Kracht van Delft' was weer een succes. De heren Eekhout hebben van Octatube een mooi bedrijf gemaakt, dat symbool staat voor vooruitstrevend Delft.
De opname van de clip van Mala Vita was mooi om mee te maken, al waren ze voor drie minuten een hele dag bezig. Verder zou ik met de Nachtburgemeester van Eindhoven Dichter bij de Bar openen, maar dat heb ik alleen moeten doen, omdat hij met geen zeven paarden wakker te krijgen was.
De hoffotograaf en mijn persoontje hebben ons volledig laten onderdompelen in het carnaval. We hebben het idee dat het een groter succes is dan andere jaren. We hebben de opwarmavond bezocht, zijn bij de SEPneuten en de Fuilspuiters geweest en ook de kindermiddag in de Tobbe, die perfect geregeld was door Arie van Dalen, mochten we natuurlijk niet overslaan. De praalwagens waren prachtig en de weersomstandigheden kregen gelukkig geen vat op de lichtjestocht, doordat die gewoon in Lorre plaats kon vinden. Ten slotte was het een eer om mijn dagcollega te mogen vervangen en de sleutel van de stad weer in ontvangst te nemen, omdat hij dat zelf vanwege internationale verplichtingen kon doen. Het enige "minpuntje" was dat Sjaak Lispet en mij bij de eerste sleuteloverdracht door portier P. Steijger in eerste instantie niet werden toegelaten tot het stadhuis, maar gelukkig bedacht hij zich.
Nu gaan we richting het Bluesfestival, dat weer een succes wordt. De mondharmonicaworkshop wordt door tweehonderd man bezocht, wat natuurlijk prachtig is. Ik ga veel mooie dingen zien in de stad.
Ten slotte wil ik de hoop uitspreken dat de horecaondernemers rond de Markt ondanks het fiasco van Citypop ook dit jaar samen evenementen willen organiseren en wil ik Joost Verhoeff een hart onder de riem steken en de hoop uitspreken dat hij ook deze strijd gaat winnen.

Leo Quack
Nachtburgemeester van Delft