'Je speelt het liefst in de buurt'

sport

DELFT - DHC kent een prima seizoenstart. Na overwinningen op EHC (1-0) en Chèvremont delen de Delftenaren de koppositie in de hoofdklasse. Trainer Rob de Lange is een tevreden man.

- Een goed begin is het halve werk...
"Als je na twee wedstrijden gedeeld aan kop staat met zes punten, vier goals voor en nul tegen, kan je dat wel zeggen. Zeker ook omdat het dik verdiend was."

- Zijn jullie op de ingeslagen weg verder gegaan?
"Ja, want in de selectie zijn alleen Joren Tromp en Djerreld Muntslag vertrokken en daar is Melvin Vissers voor in de plaats gekomen. Daarbij hebben die jonge gasten weer een jaar extra samengespeeld, waardoor we als team ook alleen maar gegroeid zijn."

- Hoe beviel het reizen?
"Het is natuurlijk nooit leuk om zondag om negen uur naar Kerkrade te gaan en om zeven uur thuis te komen. Daarbij vertrokken we bij een temperatuur van 22 graden en was het daar 30 graden. Als je na zo'n reis het eerste kwartier overleeft, zit het meestal wel goed."

- Maar je speelt liever dichtbij?
"Ja, je speelt het liefst, zoals dit weekend bij RKAVV, in de buurt. Dan is de publieke belangstelling ook veel groter. Dat is voor iedereen leuker."