Wethouder Raimond de Prez (rechts) feliciteert Redeoss-voorzitter Wim Plomp met het 50-jarig jubileum. (foto: Roel van Dorsten)
Wethouder Raimond de Prez (rechts) feliciteert Redeoss-voorzitter Wim Plomp met het 50-jarig jubileum. (foto: Roel van Dorsten)

Redeoss en Blue Birds vieren 50ste verjaardag

sport

DELFT - In het Sophia Revalidatiecentrum werd zaterdag 4 juni het 50-jarig bestaan gevierd van Redeoss, de sportvereniging specifiek voor kinderen en volwassenen met een lichamelijke beperking.

In 1966 werd begonnen met zwemmen en zitvolleybal. Aanvankelijk werd gesport in een zaal aan de Nieuwe Laan, maar na de bouw van het Revalidatiecentrum verhuisde Redeoss daar heen. Momenteel heeft men ongeveer 200 leden, die aan tafeltennis, badminton, zwemmen, rolstoelbasketbal en fitness doen. Daarnaast zijn er sportgroepen voor mensen met chronische problemen aan de luchtwegen (COPD) en voor mensen die een probleem met de vaten in de hersenen (CVA) hebben gehad. Tijdens de receptie overhandigde sportwethouder Raimond de Prez – namens Gemeente Delft en Sportraad – een waardebon aan Redeoss-voorzitter Wim Plomp. De Sportraad werd vertegenwoordigd door voorzitter Wicher Schreuders en secretaris/penningmeester Guus Heemskerk, terwijl ook de voormalige Sportraad-voorzitters Geert Engels en Jacques van den Berg aanwezig waren. Ter gelegenheid van de jubileumviering vonden die dag ook clinics in verschillende sporten onder leiding van bekende paralympische topsporters plaats. Op zaterdagmiddag 2 juli vierde de honk- en softbalvereniging Blue Birds het 50-jarig bestaan. De Sportraad werd vertegenwoordigd door Wicher Schreuders en Guus Heemskerk. Ook sportwethouder Raimond de Prez was aanwezig. Met een toespraak overhandigde de wethouder aan voorzitter René van der Horst de gebruikelijke waardebon van Gemeente en Sportraad. Blue Birds beschikt momenteel over twee velden, waar honk- en softbal wordt gespeeld door circa 350 meisjes, jongens, vrouwen en mannen van 5 tot 70 jaar, verdeeld over meer dan 20 teams. De jubileumviering beperkte zich niet tot deze ene zaterdag, maar is al eerder dit jaar begonnen en zal ook in de komende maanden nog worden voortgezet.