DHC-bestuursleden Wicher (links) en Dik Schreuders.
DHC-bestuursleden Wicher (links) en Dik Schreuders.

'DHC is meer dan het eerste elftal'

sport

DELFT - Het vlaggenschip van DHC beleefde een prima seizoen in de hoofdklasse. DHC is echter meer dan het eerste elftal, benadrukken Dik en Wicher Schreuders. De club telt ook talloze jeugdteams en lagere senioren-elftallen waar iedereen welkom is.

Dat alle aandacht altijd naar het eerste gaat, snappen de gebroeders Schreuders wel. "Ze hebben het afgelopen seizoen fantastisch gedaan", zegt Dik. "En zeven basisspelers zijn hier in de jeugd begonnen."

De stadionclub beschikt over een mooie accommodatie waar dagelijks gebruik van wordt gemaakt door nog veel meer spelers en teams dan alleen de hoofdmacht. Landelijk spelende jeugdteams zoals de A1, B1, C1 en D1,, maar ook lagere elftallen. "Men denk vaak dat DHC alleen de top is, maar we hebben ook een D6 en een veteranenteam", zegt Dik. "En we proberen het hier op zaterdag te organiseren dat ook dergelijke teams soms in het stadion mogen spelen. Dat vinden vooral jeugdspelers natuurlijk geweldig."

Het tweede van de zondag komt uit in de reserve hoofdklasse, geeft Wicher aan. "Dat kan interessant zijn voor spelers die het niet erg vinden om tijd te investeren in beter worden om uiteindelijk op een nog hoger niveau in DHC 1 te mogen spelen." Komend seizoen beschikt DHC voor het eerst in jaren over een team op de zaterdag, dat straks uitkomt in de vierde klasse. Hierin zitten meerdere spelers die eerder al voor DHC speelden, uitstapjes naar andere clubs maakten, maar nu terugkeren bij DHC, zoals Nick van Willigen en Jeremy de Vreede.

Bijzondere club
De gebroeders Schreuders, zelf al hun hele leven verknocht aan DHC, weten genoeg redenen te noemen waarom voetballen bij DHC voor spelers interessant is. "Dit is een hele bijzondere club", begint Wicher. "Enerzijds door de meer dan 100 jaar lange historie. Anderzijds staat DHC natuurlijk bekend om de ruime aandacht voor de jeugd, die we graag zo verzorgd mogelijk laten voetballen. Door met goede gekwalificeerde trainers te werken en een goede jeugdopleiding te combineren met plezier in het voetbal, zorgt DHC er al jaren voor dat spelers beter worden. Als ze goed genoeg zijn komen ze uiteindelijk in DHC 1, als ze nog beter zijn belanden ze bij betaald voetbalorganisaties. Deze zomer gaan tien jeugdspelers van ons naar bvo's."

Maar ook de mindere goden zijn meer dan welkom bij DHC, benadrukken Wicher en Dik Schreuders. "Iedereen is daarom altijd van harte welkom om te komen kijken of een keertje mee te trainen", zegt Dik. "We hebben talloze jeugdteams en een seniorenteam op zaterdag, op zondag brengen we vijf seniorenteams en een veteranenteam in het veld." Meer weten? Kijk dan op www.dhc-delft.nl of mail naar d.a.scheuders@live.nl.