Afbeelding

Hoe gaat het met Chris Vaderloos

sport

Editie: Week 11, Jaargang 22 |

Chris Vaderloos: “In onze tijd wisselde je niet van club en was je een hechte groep; toen Piet Plooij naar BEC verhuisde, praatten we een jaar niet tegen hem.” (foto: Roel van Dorsten)

Chris Vaderloos (69) was niet alleen speler, maar ook voorzitter van SV Wippolder.

- Hoe kijk je terug op je tijd als speler bij Wippolder?
“Dat was denk ik wel de mooiste tijd van mijn leven. Ik had ook nooit verwacht dat ik het tot het eerste elftal zou schoppen. Ik had net een winkel geopend aan de Rotterdamseweg en dacht na om te gaan voetballen om toch een beetje in beweging te blijven. In eerste instantie dacht ik aan een lager elftal. Piet Staak, mijn overbuurman speelde in het eerste van Wippolder en hij hield duiven. Hij stapte, als hij voor de duiven had gezorgd om tien over half twee op de fiets om een wedstrijd te gaan spelen. Die mentaliteit stond me wel aan en zo heb ik ook nog een aantal jaar in het eerste gespeeld.”

- Wat voor leuke dingen heb je bij Wippolder meegemaakt?
“Teveel om op te noemen. Veel standaarddingen, zoals veters aan elkaar knopen enzo. Daarnaast hadden we op donderdagavond clubavonden en daar werd nogal doorgedronken. Bestuurslid Jaap de Vries was keeper en dan gebeurde het regelmatig dat we ‘s nachts om twee uur penalty’s namen, terwijl hij in zijn nette kloffie liep. Maar ook moesten we onder Martin Stoelinga vaak lange duurlopen doen. Dan zetten we achterin de Wippolder onze fiets en gingen we een stukje fietsen zonder dat hij dat doorhad. Ook gebeurde het eens dat hij geschorst werd en we een week later bij BEC speelden. Hij had een hoogwerker gehuurd en hing boven het veld om aanwijzingen te geven. Verder hadden we in die tijd ook leuke contacten met andere clubs.”

- Kan je daar voorbeelden van geven?
“Ja, in die tijd speelden we regelmatig tegen BEC. Ik had een snackbar op de Rotterdamseweg en als wij dan een keer van ze wonnen, kwamen die BEC’ers een week lang niet. Dat zijn mooie dingen. Verder kwamen we elkaar in de kroeg ook nog wel tegen. Later hebben we ook nog met een clubje spelers van verschillende clubs op maandagmorgen getennist. Dan pikten we op zaterdagmiddag een aantal overhemden mee bij Nuovo en hingen we die op maandagmorgen, als we met Cees van der Bruggen tennisten, in het net. Dat was natuurlijk lachen.”

- Hoe volg je het voetbal nu nog?
“Mijn zaak zit op de Brasserskade, dus op zondag ga ik nog weleens bij DHC kijken. Toevallig ben ik pas ook eens bij Wippolder wezen kijken. Ik had in de krant de namen van de spelers gelezen en daar zaten veel bekende achternamen bij. Verder valt het me op dat die spelers vaak maar worden volgestopt met opdrachten en vraag ik me regelmatig af of ze nog wel voor hun plezier voetballen. Dat lijkt me nog altijd het allerbelangrijkste.”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12