Afbeelding

SV Wippolder zal in de tweede seizoenshelft op de ranglijst klimmen, verwacht Roy van Oudenaarde

sport

Editie: Week 52, Jaargang 20 |

DELFT – De eerste seizoenshelft van SV Wippolder is er niet één om over naar huis te schrijven. De ploeg van trainer Marcel de Letter won tot op heden vier duels, speelde er één gelijk en trok zeven keer aan het kortste eind.

Het leverde de Wippoldernaren een plaats in de middenmoot van de Vierde Klasse op, maar het gat met hekkensluiter Aeolus bedraagt slechts zeven punten. Volgens nieuwkomer in de selectie Roy van Oudenaarde zullen de blauwwitten gedurende de tweede seizoenshelft nog wel een aantal plaatsen weten te klimmen op de ranglijst.

‘NU IK BIJ DE SELECTIE ZIT, HEB IK HET IDEE DAT ER MEER VAN ME WORDT VERWACHT’

Van Oudenaarde, rechtsback binnen het vlaggenschip van SV Wippolder, maakte afgelopen zomer definitief de overstap van de A-junioren naar de A-selectie. “Afgelopen seizoen heb ik ook al een aantal wedstrijden in het eerste gespeeld, maar zat ik officieel nog bij de A-junioren.” Voor de 19-jarige student aan het hout- en meubileringcollege is er zeker een verschil tussen zijn wedstrijden van vorig seizoen en die van nu. “Vorig seizoen ging het voor mijn gevoel lekkerder dan nu”, merkt hij op. “Toen was het leuk als ik mee mocht doen en kon ik onbevangen voetballen. Nu ik vast bij de selectie zit, heb ik waarschijnlijk het idee dat er meer van me verwacht wordt. Dat brengt wel een zekere druk met zich mee, maar ik heb wel het idee dat het steeds beter gaat.”

Afgelopen zondag ging het niet echt goed met Wippolder. In de thuiswedstrijd tegen ASW kwamen de Delftenaren goed voetballend nog wel op voorsprong door een goal van Dennis Glasbergen, maar na een ongelukkige penalty leek al het voetbal uit de ploeg van De Letter verdwenen. Nadat de bezoekers op een 1-2 voorsprong kwamen werd met veel strijd nog wel geprobeerd langszij te komen, maar het lukte de ploeg van De Letter niet. Tot de eerste tegengoal was er echter weinig aan te merken op het spel dat Wippolder op de mat legde. “We willen ook verzorgd voetbal spelen, waarbij we van achteruit opbouwen. In het begin was dat wel even wennen, want in de A-junioren werd meer met de lange bal gespeeld.” Een ander verschil met spelen in de junioren ziet Van Oudenaarde in de fysieke kracht die zijn tegenstanders met zich meebrengen. “In het begin was dat wel even wennen, maar dat gaat me nu wel beter af.” Het feit dat hij in het elftal van Wippolder ook regelmatig met zijn broer Kevin te maken krijgt, is voor Van Oudenaarde leuk, maar niet meer dan dat. “Hij is één van de andere tien spelers van het elftal en ik heb er eigenlijk ook nooit op een andere manier over nagedacht. Echt wennen was het dus niet om met hem samen te spelen.”

‘DE TAAK VAN DE RECHTSBACK IS NOG STEEDS HET UITSCHAKELEN VAN DE TEGENSTANDER’

Waar Van Oudenaarde wel even aan moest wennen was aan het 3-5-2 systeem van trainer Marcel de Letter. “Maar de taak van de rechtsback is nog steeds wel het uitschakelen van de tegenstander. In zoverre is er niet zoveel veranderd.” Als rechtsback moet Van Oudenaarde het vooral hebben van zijn instelling en zijn verdedigende kwaliteiten. “Ik doe er natuurlijk alles aan om mijn tegenstander me niet te laten passeren, maar wel op een eerlijke manier. Ik probeer dus zo min mogelijk overtredingen te maken. Ook ben ik altijd fanatiek, misschien soms weleens te.”

Met de huidige positie op de ranglijst kan Van Oudenaarde niet helemaal tevreden zijn. “We hebben nu alle tegenstanders in de competitie gehad en hebben nogal wat punten onnodig verloren. Wat dat aangaat denk ik dat we het de tweede seizoenshelft beter zullen doen. Voetballen kunnen we wel, maar er sluipt nog weleens een slordigheidje in het spel, waardoor we zelf niet tot scoren weten te komen of waardoor dat de tegenstander wel lukt. Als dat in de tweede seizoenshelft beter gaat, denk ik dat we wel bovenin mee kunnen draaien.”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12