Afbeelding

Sportberichten

sport

Editie: Week 3, Jaargang 22 |

Trimlopen door Delftse Hout en Hertenkamp
DELFT - Atletiekvereniging AV’40 organiseert  zondag 19 januari de Delftse Houtloop. Voor de jeugd tot en met 12 jaar is er een loop van 1,5 kilometer door het Hertenkamp. De  start is om 10.30 uur en deelname is gratis. Om 11.00 uur starten de lopen van 5, 10 en 15 kilometer. Deelname hieraan kost 2 euro. Deze  trimlopen worden gehouden door het Hertenkamp en de Delftse Hout. Inschrijven kan ter plaatse vanaf 10.00 uur. AV’40 is gelegen aan de Sportring 12 in Delft, achter Sporthal Brasserskade. Parkeer-, kleed- en douchegelegenheid is aanwezig. Kijk voor meer informatie op de website www.av40.nl of bel Gerard Aarts via telefoonnummer 015-2565453.

 

DIJC Bertus begint met het Siem Deen prestatieklassement

DELFT - DIJC Bertus organiseert zondag 26 januari de eerste loop in een reeks van twaalf trimlopen. Nieuw bij deze loopjes is het ‘Siem Deen prestatieklassement’. Voor dit klassement worden van alle lopers de afstand en tijd bijgehouden van elke deelname aan Bertuslopen en Kwartaallopen in 2014. De man of vrouw die de meeste kilometers in de snelste tijd loopt wordt uitgeroepen tot winnaar. Verder zijn er aparte categorieën zodat iedereen kans maakt op een prijs. Je moet dan wel aan minimaal zes loopjes deelnemen. Het initiatief is ter ere van Siem Deen. Hij was trainer bij DIJC Bertus en een erkend lange afstandloper. Siem Deen overleed medio 2013 aan de gevolgen van kanker. Hij is nog steeds recordhouder op de 100 kilometer in de categorie boven de 55 jaar. Met de opbrengst van de naar hem vernoemde wedstrijd wordt een bijdrage geleverd aan het KWF. De eerste loop is op 26 januari.


Marc Lamey krijgt Zilveren Sportspeld

DELFT – Marc Lamey van Windsurfing Delft Plané heeft onlangs van wethouder Raimond de Prez de Zilveren Sportspeld ontvangen. Lamey houd zich al bijna heel zijn leven bezig met windsurfen. Hij heeft zelf op hoog niveau gesurft, meegedaan aan het EK en WK en ook gecoacht. Hij heeft meegewerkt aan het oprichten van de Aloha- en Technoklasse, waaruit bijvoorbeeld Dorian van Rijsselberghe, Kiran Badloe en Kevin Mevissen zijn voort gekomen. Verder heeft hij zich vooral ingezet in het vertegenwoordigen van de sport. Hij kreeg de Zilveren Sportspeld als dank voor wat hij tot nu toe heeft gedaan voor zijn vereniging en windsurfen in het algemeen.

Hardlopen voor beginners bij Ring Pass
DELFT - Bij hockeyvereniging Ring Pass aan het Westblok 1 begint dinsdag 21 januari om 20.00 uur een nieuwe cursus hardlopen voor beginners. Wie dan is verhinderd, kan ook een week later beginnen. De cursus duurt vier maanden en heeft als doel om tijdens de Trompper Optiek Golden Tenloop op Hemelvaartsdag de 5 kilometer te lopen. De cursus wordt gegeven door Jeroen de Wit, een gediplomeerd hardlooptrainer die zelf de nodige ervaring heeft met het lopen van marathons. Aanmelden kan via e-mailadres runners@ringpass.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12