Afbeelding

Landstitel binnen hockeystickbereik voor Jongens A1 Ring Pass

sport

Editie: Week 22, Jaargang 23 |

Vreugde bij de spelers van Ring Pass JA1 na het behalen van de play-offs om het landskampioenschap.

DELFT – Het Jongens A1 team van hockeyvereniging Ring Pass maakt kans om de eerste landskampioen van de nieuwe hockeyklasse Super A te worden. Op zaterdag 6 juni vormen de Delftenaren een van de acht teams die in Rotterdam mogen strijden om de nationale titel. 

Door: Dennis van den Berg

Voorafgaand aan de training hebben teamcaptain Tom Bremer, zijn medespeler Pieter Bouwstra en hun coach Dirk Wils even plaatsgenomen in het clubhuis voor een terugblik op het seizoen. Het is de eerste keer dat het Delftse hockeyjuniorenteam uitkomt in de Super A-klasse, die voorheen bekend stond als de Inter District Competitie (IDC). Aan deze competitie namen tweeëndertig A-juniorenteams uit het hele land deel, verdeeld over vier poules van acht.

De cijferlijst van Ring Pass JA1 laat zien waarom het team als tweede in de poule is geëindigd: negen zeges, twee gelijke spelen en drie verliespartijen. Maar het behalen van die tweede plek, die recht geeft op deelname aan de strijd om het landskampioenschap, is wel degelijk spannend geweest, verklaren Bouwstra en Bremer: “Op Hemelvaartsdag moesten we uit tegen Enschede spelen. Een behoorlijk eind rijden: gelukkig wonnen we die wedstrijd.” Omdat Ring Pass’ naaste concurrenten voor de tweede plaats wel hadden verloren, was er geen vuiltje aan de lucht en kon het team zich uiteindelijk via die tweede plek plaatsen voor de landskampioenschapstrijd op 6 juni.

Selectie
De selectie voor de play-offs bij HC Rotterdam bestaat uit veldspelers Jochem van Mourik, Pieter Bouwstra, Damon Reinigert, Thies Postma, Jochem van Geest, Pieter Wentink, Casper Neijzen, Frank  Korthout, Daan Stelwagen, Rick van Genderen, Jeroen Bergakker, Lucas Overbeek, Matthijs Toussaint, Derek Neijzen, Okki Somerwil en keepers Oliver Kress en Mees Elgershuizen. Uitgerekend Tom Bremer, die dit seizoen de rol van captain vervulde, is er op deze dag niet bij vanwege een examenreis, net als Justus Leijdens. Jochem van Mourik neemt daarom de rol van aanvoerder op zich.

De eenheid binnen het Jongens A1-team van Ring Pass is groot, weet trainer Wils uit ervaring. “Ik ben sinds drie jaar bezig met deze groep, die vrij constant is gebleven. Sommige jongens zitten als sinds de F’jes en de E’tjes bij elkaar in het team.” Omdat het voor de meesten het laatste seizoen als junior is, willen de Ring Passers het seizoen dolgraag bekronen met het landskampioenschap.

Poulewedstrijd
Zaterdag 6 juni staat om 10.45 uur de eerste poulewedstrijd tegen Laren op het programma. Andere teams in de Ring Pass-poule zijn Amsterdam en Nuenen. Gooische, dat voor Ring Pass eerste werd in de competitie, schittert door afwezigheid: diens plaats in de poule met Schaerweijde, Hurley en Ede wordt ingenomen door Alliance, dat als derde eindigde. Wils kreeg het nieuws woensdag 27 mei onder ogen: “Reden kan zijn de Play Outs van het eerste herenteam van Gooische, dat vindt op dezelfde dag plaats. Of misschien zitten zij ook met examenreizen van spelers.” Of Ring Pass zich door het afhaken van Gooische nu officieel eerste van de poule mag noemen, weet Wils niet: “Dat ga ik met de hockeybond opnemen.”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12