Allereerste Delftse Vrouwen Team verliest allereerste wedstrijd

sport

Editie: Week 36, Jaargang 20 |

Het allereerste Delftse damesteam, met op de achterste rij van links naar rechts: Marcel Alblas (leider), Mariska Rooijakkers, Aster van Loef, Marijke Hegger, Esther Blase, Samantha de Jager, Manon Post, Linda Schreuder, Gaby van Winden en grensrechter Martin Lander. Op de voorste rij, van links naar rechts: Coach Martin Neeleman, Diana Pereira, Linda Glasbergen, Linda Kappetijn, Stephanie Kerver, Tessie Lander, Dominique Nieuwenhuizen en Lindsay de Swart. (foto: Stefanie Peters)

DELFT – Het allereerste Delftse Vrouwen Team (DVT) ooit speelde afgelopen dinsdag z’n eerste wedstrijd. Het door Wil de Visser geselecteerde vrouwenvoetbalteam nam het in een uitwedstrijd op tegen het Westlands vrouwenvoetbalteam. Het Delftse team, bestaande uit zestien vrouwen, was als uitvloeisel van de Stad Delft Bokaal voor dames bijeengeroepen om de kleuren van Delft te verdedigen. Op het veld van SC Monster zouden ze een geduchte tegenstander treffen. De Westlandse vrouwen spelen namelijk al jaren samen en nagenoeg in dezelfde samenstelling. De Delftse dames moesten daarentegen nog even aan elkaar wennen. Mede daardoor werden ze zeker in de eerste helft in de verdediging gedrukt. Na een kleine twintig minuten wisten de Delftenaren zich te ontworstelen aan de druk van de Westlanders en kwamen ze steeds beter in de wedstrijd. Onder leiding van laatste vrouw Mariska Rooijakkers van Ariston ‘80 begon ook de achterhoede steeds meer grip te krijgen op de veel van positie wisselende Westlandse vrouwen en volgden een paar gevaarlijke Delftse aanvallen.

Linda Kappetijn (SEP), Tessie Lander (Vitesse Delft) en Aster van Loef (Ariston ‘80) moesten het echter met halve kansen doen óf zagen de doelvrouw van het Westlands vrouwenvoetbalteam als winnaar uit de strijd komen. Vlak voor het rustsignaal glipte er, op het randje van buitenspel een tegenstandster door de verdediging heen. Zij wist doelvrouw Manon Post van Ariston ‘80 met een schuiver te passeren. Met een 1-0 ruststand werden de verhoudingen in het veld goed weergegeven. In de tweede helft kwamen er vier ‘nieuwe speelsters’ in het DVT en moesten de speelsters opnieuw aan elkaar wennen. De Westlandsen wisten daarvan te profiteren en binnen 15 minuten wisten ze uit te lopen naar een 3-0 voorsprong. De vermoeidheid begon in de Delftse benen te sluipen en in het laatste half uur wisten alleen aanvalsters Linda Kappetijn en Tessie Lander het de tegenstander nog enigszins moeilijk te maken. Vlak voor tijd viel de 4-0 en bij die stand bleef het. De trainers waren echter tevreden, want de Delftse vrouwen hebben zich in deze eerste wedstrijd met elkaar in deze samenstelling - ondanks de nederlaag - van hun beste kant laten zien. Er werd hard voor de Delftse eer gestreden en de vrouwen konden met opgeheven hoofd het veld verlaten. De technische staf weet dan ook zeker dat deze wedstrijd een vervolg krijgt, want aan het enthousiasme op het veld en langs de lijn, bij de vele meegereisde Delftse supporters, lag het in elk geval niet.