Afbeelding

Maybe Ireeuw is de derde trainer van Delfia dit seizoen en hoopt nu via de nacompetitie te promoveren

sport

Editie: Week 22, Jaargang 20 |

Maybe Ireeuw is de derde trainer van Delfia dit seizoen en hoopt nu via de nacompetitie te promoveren

DELFT – Delfia wist afgelopen zondag in de uitwedstrijd bij REMO met 2-3 te winnen en is bij winst volgende week zondag tegen Mozaïek verzekerd van een plaats in de Derde Klasse voor het volgend seizoen.

Maybe Ireeuw is dit seizoen al de derde trainer die voor de groep staat bij de tricolores. Marco Sloos en Jerry Blijd gingen hem voor en verlieten Delfia om verschillende redenen. “Maar ik wil benadrukken dat het feit dat we nu in de nacompetitie uitkomen de verdienste van Marco en Jerry is. Ik kan met hen beide nog steeds prima door één deur en zij begrijpen dat er toch iemand voor die groep moet komen te staan.”

De ad-interim trainer werd dus Maybe Ireeuw, die zelf in de jeugd bij ADO voetbalde. “Na de winterstop kwam ik al als leider bij de groep. Toen was Marco nog trainer. Toen het bestuur en hij verschillende ideeën hadden over de toekomst van de club, namen Jerry en ik het samen van hem over. In die tijd ben ik op de achtergrond gebleven en ik heb ook op zaterdagmorgen met sommige jongens individueel getraind. Inmiddels ben ik degene die hier voor de groep staat en zullen we er samen alles aan doen om die promotie te bewerkstelligen.”

Ireeuw heeft er de ploeg voor, het enige nadeel is dat Delfia dit seizoen niet constant genoeg presteert. “We hebben hier vooral jonge jongens rondlopen die ontzettend goed kunnen voetballen, maar het moet wel allemaal goed lopen. Ik wil dan ook niet vooral trainen op de dingen waar ze toch al heel goed in zijn, maar vooral de dingen die voor verbetering vatbaar zijn aanpakken. De huidige tendens is dat die jonge gasten nogal eens in hun goede acties blijven hangen en van de fouten die ze maken niks willen horen. Dat kan nogal eens tot spanningen leiden.”

‘IK HOOR SOMMIGE VAN DIE JONGE JONGENS ZEGGEN DAT ZE ZO BIJ EERSTEKLASSERS AAN DE SLAG KUNNEN’

Dat het voetbal van Delfia goed is, blijkt wel uit het feit dat de trainer van REMO, na een 2-3 thuisnederlaag, zei dat het hem verbaasde dat Delfia dit seizoen geen kampioen werd in de Vierde Klasse. “Maar we zijn gewoon niet constant genoeg. Ik hoor sommige van die jonge jongens zeggen dat ze zo bij eersteklassers aan de slag kunnen. Dan zeg ik ze dat, als ze het veld oplopen, ze nog steeds op vierdeklasseniveau zitten.”

Toen bleek dat Blijd Delfia ging verlaten en er nacompetitie gespeeld ging worden, heeft Ireeuw zijn spelers bij elkaar geroepen. “Ik heb gezegd dat we iedereen die aan het bereiken ervan gingen gebruiken, dus ook de spelers van het tweede elftal. Hierbij heb ik aangegeven dat het enige doel was om de promotie af te dwingen en dat ik de spelers in ging zetten van wie ik dacht dat we met hen de meeste kans zouden hebben. Dat houdt in dat ik een basiselftal heb afgesproken en daar ging de rest mee akkoord. Toen twee spelers die in de basis zouden staan heb ik voor andere spelers gekozen, omdat die er wèl waren en blijkbaar liever wilden.”

‘IK WEET NIETS VAN MOAZIËK, DUS KAN ME ER OOK NIET ECHT OP VOORBEREIDEN’

Voor volgende week zondag gaat Ireeuw zijn ploeg niet anders voorbereiden dan hij de laatste weken gedaan heeft. “Ik weet niets van Mozaïek, dus kan me er ook niet echt op voorbereiden. Daarnaast hebben we voldoende kwaliteit om van onze eigen kracht uit te gaan. We staan nu met één been in de Derde Klasse en moeten er volgende week gewoon voor gaan.” Of de promotie afgedwongen wordt of niet, Ireeuw zal komend seizoen geen trainer van Delfia zijn. Voor volgend seizoen legde de club Sylvio Mansveld, oud-speler van ADO Den Haag vast. (AdW)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12