Afbeelding

Waterdrager Peter Jamar mikt met Ariston op een plek hoog in de middenmoot

sport

Editie: Week 41, Jaargang 20 |

Peter Jamar is vooral goed in het in de weg lopen van de tegenstander, ondervindt hier een middenvelder van Honselersdijk. (foto: Roel van Dorsten)

DELFT – Ariston’80 promoveerde twee seizoenen terug naar de Derde Klasse en wist zich vorig seizoen na een sterke tweede competitiehelft te handhaven. Dit seizoen begonnen de studenten goed, maar de afgelopen weken lijkt de klad erin te zitten.

Peter Jamar is één van de vaste krachten in het elftal van Ruud van Zuijlen, die halverwege het afgelopen seizoen Arjan van der Meijde opvolgde. De middenvelder heeft gemengde gevoelens bij de competitiestart van zijn elftal. “We begonnen traditioneel laat met de voorbereiding. In de bekerwedstrijden was het spel redelijk, maar vielen de resultaten behoorlijk tegen. Dat kwam vooral doordat we op conditioneel vlak tekort kwamen. In de competitie begonnen we met een knappe 4-0 overwinning en tegen Westlandia, een serieuze titelkandidaat, speelden we met 1-1 gelijk. De twee wedstrijden erna hebben we verloren.”

‘VORIG JAAR HADDEN WE IN JANUARI NET ZOVEEL PUNTEN ALS NU’
Afgelopen dinsdag speelden de studenten een oefenwedstrijd tegen het Zoetermeerse Overheem die met 6-1 gewonnen werd. “Het is lekker om te winnen. Het is overigens niet zo dat we in de competitie weggespeeld zijn. De nederlagen die we geleden hebben zijn niet rampzalig, want vorig jaar hadden we in januari net zoveel punten als nu. Toen speelden we ons uiteindelijk ook nog rechtstreeks veilig.”
Toen gebeurde dat nadat Ruud van Zuijlen de scepter overnam van Arjan van der Meijde. “Het is lastig om wat negatiefs over Arjan te zeggen, maar na bijna vier jaar was de sleur er wel een beetje ingeslopen. Vorig seizoen was hij er een keer niet en onder leiding van Hessel van der Werf boekten we prompt onze eerste overwinning. Nadat Ruud kwam hadden we een goede serie, maar nogmaals: ik wil niets negatiefs over Arjan zeggen.”
Feit is dat de machine van Ariston onder Van Zuijlen dus beter ging draaien. “Dat komt denk ik omdat de sleur verdween”, vertelt de 23-jarige student werktuigbouwkunde. “Onder Ruud spelen we wat behoudender. Hij is communicatief sterk en legt in zijn trainingen de nadruk op het positiespel. Daarbij besteedt hij niet veel aandacht aan pure conditionele training, maar maken we met de bal aan de voet heel wat meters.”

‘SOMS IS HET BETER VOOR HET ELFTAL OM UIT ELKAAR TE GAAN’
Jamar verwacht dat Ariston’80 uiteindelijk op een plek bovenin de middenmoot zal eindigen. “Ik denk dat we momenteel aan een zware serie bezig zijn en dat we dit seizoen nog wel heel wat punten kunnen pakken.” Dat komt mede door de versterkingen, waar Ariston altijd weer van afhankelijk is. De ploeg krijgt jaarlijks aanvulling van studenten die de TU aandoen. Soms leidt dit tot meer dan welkome versterkingen; in andere jaren is de spoeling dun. “Dit jaar hebben we met Bryan een goede, lange, atletische keeper uit Amerika en onze middenvelder Pepe komt uit Spanje. Daarnaast is de selectie aangevuld met spelers die het afgelopen seizoen in het tweede elftal uitkwamen en ik denk dat we zo een heel goede groep hebben.” Ariston moet het dit jaar wel zonder Ali Mousivand stellen, die na heel wat seizoenen in dienst van de studentenploeg, naar Concordia vertrok. “Natuurlijk missen we zijn goaltjes best wel, maar soms is het gewoon beter voor het elftal om uit elkaar te gaan. Het was leuk om te zien dat hij bij de laatste thuiswedstrijd aandachtig toeschouwer was.”
Jamar zelf is een heel ander soort voetballer dan Mousivand. “Ik ben vooral goed in het in de weg lopen en ontregelen van het spel van de tegenstander. Als het op positiespelletjes aankomt, houd ik me er liever even buiten. Daar zijn andere jongens in het veld veel beter in, alhoewel ik op de training best goed meekom.” Jamar heeft het duidelijk naar zijn zin bij Ariston’80. “Dat komt ook doordat we een elftal hebben, waarin iedereen bereid is om voor elkaar te werken. Dat leidt ertoe dat we ook in wedstrijden tegen sterkere tegenstanders, zoals pas tegen Westlandia, heel goed op de been weten te blijven. Ik heb er alle vertrouwen in dat als we dit seizoen zo doorgaan, we zeker bovenaan in de middenmoot kunnen eindigen, want er zit echt wel kwaliteit in deze ploeg.” (AdW)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12