Afbeelding

Full Speed voelt als een warm bad voor Omar Ouled Haddou, die het vertrouwen beloont

sport

Editie: Week 17, Jaargang 21 |

Omar Ouled Haddou legt in de wedstrijd tegen ESTO tussen twee tegenstanders aan voor zijn derde treffer van de middag. (foto: Roel van Dorsten)

 

DELFT - Full Speed lijkt ontketend. De ploeg van trainer Alex Scholte won de laatste zes wedstrijden op rij en doet nog volop mee om de derde periode. Een mooi toetje aan het eind van het seizoen lonkt voor de Kerkpolderbewoners.

Ook afgelopen zondag lieten de witroden van zich horen. ESTO kwam op bezoek en koestert geen mooie herinneringen aan de uitbeurt. De thuisploeg won met 5-1 en Omar Ouled Haddou was met vier goals de grote man. “Dat het zo goed gaat, had ik halverwege het seizoen nog niet verwacht,” blikt de snelle aanvaller terug. “Maar inmiddels staat alles goed en scoren we elke wedstrijd. Als jij dat wel doet en de tegenstander niet, dan win je.”
Dat de puzzelstukjes in elkaar vallen, komt volgens Ouled Haddou doordat trainer Alex Scholte de mannen aan het begin van de derde periode bij hem haalde voor een gesprek. “Hierin vertelde hij dat we in theorie nog voor de derde periode konden gaan. Het verhaal was best ingewikkeld, maar aan het eind van het verhaal was wel duidelijk dat als we ervoor zouden gaan, het zou kunnen. Daarbij zijn het de laatste maanden van de trainer bij deze club en willen we met zijn allen aan een mooi afscheid van hem werken.” Over hoe dat afscheid eruit zou moeten zien, heeft de 27-jarige aanvaller zo zijn ideeën. “Als we zo doorgaan, halen we een plek in de nacompetitie. Als je daar eenmaal staat, kun je zomaar terug naar de Tweede Klasse en heb je een groot feest.”

 

“IK BEN NOG NOOIT ZO GOED IN DE GROEP OPGENOMEN ALS HIER”


Met het groepsgevoel zit het bij Full Speed wel goed. “De sfeer is ontzettend goed en het is niet normaal hoe goed ik hier ben opgevangen. Ik heb al bij heel wat clubs in de regio gespeeld, maar ik ben nog nooit zo goed in de groep opgenomen als hier. We gaan elk weekend met zijn allen de stad in; het is echt gewoon een vriendenploeg. Aan mijn spel kun je ook zien dat ik het hier ontzettend naar mijn zin heb.”
Dat is een fijne constatering, daar Ouled Haddou zonder al te veel verwachtingen richting sportpark Kerkpolder toog. “Ik kende wel wat jongens van gezicht, maar ik kwam hier voor de trainer. Ik heb in het verleden al bij Delfia onder hem getraind en hij is een topvent. Er zijn toen wat dingen voorgevallen en daar heb ik ook ontzettend veel spijt van. We zijn nu een heel aantal jaren verder en het is verleden tijd. De band met Lex is wel altijd goed gebleven. Dat ik nu bij Full Speed speel komt ook alleen door hem. Hij belde me met de mededeling dat hij normaal gesproken nooit actief spelers benaderde, maar dat hij voor mij een uitzondering maakte. Hij zei dat hij me een topventje vindt die leeft voor het spelletje. En dat laatste doe ik ook. Verder is hij gewoon een heel nuchtere man die me een heel goed gevoel heeft gegeven.”

“KHALID IS WAT MEER DAN IK EEN TEAMSPELER”


Ouled Haddou is niet de enige in de familie die goed kan voetballen. Broer Mohammed stopte enige tijd geleden met selectievoetbal, maar zijn andere broer, Khalid, speelt zijn wedstrijden aan de overkant, bij D.v.v. Delft. “We zijn andere type voetballers. Khalid is wat meer dan ik een teamspeler. Hij behoudt meer het overzicht, terwijl ik het meer moet hebben van mijn snelheid, techniek, individuele actie en het scoren.” Ook buiten de lijnen ziet Omar een verschillen met Khalid. “Ik ben ouder, maar hij gedraagt zich over het algemeen iets meer volwassen. Ik ben wat opener. Het zou leuk zijn om net als vroeger weer samen te spelen, maar ik weet niet of dat er ooit nog van komt.”
Die specifieke kwaliteiten van Omar worden in het huidige spel van Full Speed optimaal benut. “We zijn echt wel een voetballende ploeg, maar spelen vooral op de counter. Daarbij komen mijn techniek, snelheid en individuele actie extra goed van pas. Hier trainen we ook op; de stof is super en gelukkig laten we nu op het veld ook zien dat het gewoon hartstikke goed werkt.”
Waar het allemaal zal eindigen weten we op 12 mei, als Full Speed het in eigen huis opneemt tegen Concordia, maar Omar Ouled Haddou heeft er alle vertrouwen in dat het seizoen voor zijn ploeg dan nog niet op zijn eind is. Hij rekent op een mooi toetje. (AdW)

 

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12