Foto: Floor Fortunati
Foto: Floor Fortunati

International Youth Open bij Delfts Bleau

sport

DELFT - Op 23 en 24 maart is het tijd voor de jubileumeditie van de Delfts Bleau International Youth Open. De Delftse boulderhal aan de Schieweg is dan voor de vijfde keer dé plek waar jeugdklimmers van over de hele wereld kunnen laten zien wat zij kunnen. 

“Internationale boulderwedstrijden voor de jeugd zijn er normaal gesproken alleen voor leden van de nationale selecties”, vertelt Sander ter Steege van Delfts Bleau. “Onze open jeugdwedstrijd wil ook andere internationale jeugdklimmers een podium bieden, zodat ook zij elkaar kunnen ontmoeten en elkaar kunnen laten zien wat zij kunnen. Op die manier kunnen ze elkaar uitdagen en inspireren, wat goed is voor de ontwikkeling van de klimmers.” 

Ervaren routebouwers zullen een dertigtal uitdagende routes uitzetten. De ruim 150 deelnemers, met 13 nationaliteiten, moeten tijdens de kwalificaties op zaterdag 23 maart bij zoveel mogelijk routes de top zien te bereiken. De top 6 van elke categorie gaat door naar de finale op zondag 24 maart, waar weer nieuwe routes beklommen moeten worden. “Hoe leuk is het dat al meerdere jeugdklimmers die ooit hebben meegedaan aan onze Delfts Bleau International Youth Open, inmiddels de internationale top hebben bereikt, zoals de Olympische Spelen en de Wereldbeker.”

Op zaterdagmiddag is er bovendien een algemene wedstrijd waar alle volwassen leden en overige bezoekers aan mee kunnen doen.

Iedereen is van harte uitgenodigd om de wedstrijd te komen bekijken. De kwalificaties vinden zaterdag plaats van 10.00 uur tot 13.30 uur. Op zondag staat er een tribune zodat je goed zicht hebt op de finalisten. De finale is van 10.30 uur tot 16.30 uur. Toegang is gratis. 

Kijk op www.delftsbleau.nl voor meer informatie.