Bouldercentrum Delfts Bleau bestaat 10 jaar!

  sport

DELFT - Delfts Bleau bestaat deze maand 10 jaar. Dat wordt gevierd met een spectaculaire internationale competitie én een wedstrijd voor alle leden. 

Sander ter Steege begon 10 jaar geleden zijn boulderhal in het Kabeldistrict. “Die wens ontstond vanuit mijn passie voor de sport”, vertelt hij. “Zelf klom ik al geruime tijd, maar toen was er in heel Nederland nog maar één bouldercentrum te vinden. Deze vorm van klimmen wilde ik ook toegankelijk maken voor mensen uit onze regio.” Waar Sander in het begin alles zelf deed, heeft hij nu een team van 60 medewerkers om zich heen. “Delfts Bleau heeft zich de afgelopen jaren flink ontwikkeld en de populariteit voor de sport is flink gegroeid.” 

Verjaardag
De 10e verjaardag van Delfts Bleau wordt gevierd met de Delfts Bleau International Youth Open. “Internationale boulderwedstrijden voor de jeugd zijn er normaal gesproken alleen voor leden van de nationale selecties. Onze open jeugdwedstrijd wil ook andere internationale jeugdklimmers een podium bieden, zodat ook zij kunnen laten zien wat zij kunnen.” De beroemde routebouwer Jacky Godoffe en hoofdroutebouwer van Delfts Bleau Michiel Nieuwenhuijsen zullen een dertigtal uitdagende routes uitzetten. De deelnemers moeten tijdens de kwalificaties op 24 september bij zoveel mogelijk routes de top zien te bereiken. De top 6 van elke categorie gaat door naar de finale op zondag 25 september. Op zaterdagmiddag is er bovendien een algemene wedstrijd waar alle leden en overige bezoekers aan mee kunnen doen.

Toekomst
Door bouwplannen in het Kabeldistrict is de toekomst in het huidige pand onzeker. Daarom zoekt Sander naar een geschikte nieuwe plek voor zijn bouldercentrum. “Het liefst zouden we meteen uitbreiden om meer mensen de gelegenheid te bieden om de sport te beoefenen, voor zowel jongeren als ouderen. Het Nederlands team dat hier drie keer per week traint willen we ook graag meer faciliteiten bieden.”

Kijk op www.delftsbleau.nl voor meer informatie.

Cheyenne Toetenel
Meer berichten
 
CustomHtml_1