Afbeelding

Nieuw cursusjaar bij coöperatie De VAK Delft gaat beginnen

cultuur

De zomervakantie is weer voorbij, de scholen zijn weer begonnen. De VAK, centrum voor de kunsten in Delft gaat ook van start met diverse cursussen en lessen voor jong en oud.  Onze muziekdocenten hebben  de eerste muzieklessen ingepland met hun leerlingen. 

Deze week starten bijvoorbeeld al een aantal jaarcursussen voor Tekenen & Schilderen en de werkplaats Proza schrijven. Volgende week beginnen de verschillende danscursussen en de cursussen edelsmeden, boetseren en animaties maken voor kinderen. 

Inschrijven of proefles
Ondanks dat een aantal cursussen al vol zitten, kun je nog steeds inschrijven voor muziekles of een basiscursus tekenen en schilderen of vraag eerst een proefles aan. In september starten bijvoorbeeld verschillende theater en musicalcursussen. Het is ook mogelijk om eerst te beginnen met een combinatiecursus. Deze vorm van cursus is al jarenlang een enorm succes, bedoeld voor veelzijdige kinderen. Je kunt alles uitproberen: vijf keer vijf lessen waarin schilderen, muziek maken, zingen, spelen met taal, toneelspelen en dansen aan de orde komt. In 25 weken maak je alles mee en kijk wat je het leukste vindt.

Delft Jazz Festival
De Coöperatie De VAK verzorgt niet alleen lessen en cursussen, maar je komt De VAK ook overal tegen in de stad. Tijdens het Delft Jazz Festival vindt op het Sint Agathaplein de eerste editie van het Delfts Jazz Podium plaats op zaterdag 27 augustus. Dit podium waar louter Delftenaren optreden, kwam tot stand in nauwe samenwerking met De VAK Delft. Veel lokaal talent doet hier zijn eerste podiumervaring op. Ook spelen gevestigde namen als de BIKBand, Delft Junior Bigband en het Delft Youth Jazz Combo allemaal onder leiding van Søren Ballegaard – ook VAK-docent saxofoon. Daarnaast ontbreken het Voorkoor van de St.Perspekief en Lulu Jazz niet op dit podium.

Lunchpauzeconcert
Bovendien kan dinsdag 30 augustus van 12.45 tot 13.15 uur weer worden genoten van een bijzonder Lunchpauzeconcert bij De VAK. Dit keer geeft pianist en VAK-docent Emiel Janssen een concert met werken van Joseph Haydn, Claude Debussy en Frédéric  Chopin.

 
Nog iets voor in de agenda: op 10 en 11 september is De VAK aan Westvest 9 het bruisend middelpunt van Open Monumentendag in Delft.