Op 13 maart was het 60 jaar geleden dat de heer en mevrouw Nühn elkaar hun ja-woord gaven. Burgemeester Marja van Bijsterveldt vierde het mee.
Op 13 maart was het 60 jaar geleden dat de heer en mevrouw Nühn elkaar hun ja-woord gaven. Burgemeester Marja van Bijsterveldt vierde het mee.

Gemeenteberichten # 12

Algemeen

De gemeenteberichten uit de twaalfde editie van de krant Delft op Zondag.

Klant Contact Centrum

Uitbetaling bijstand

Ontvangt u een bijstandsuitkering van de gemeente? Dan krijgt u het geldbedrag iedere laatste werkdag van de maand op uw rekening gestort. Voor deze maand is de verwachte betaaldatum 28 maart. Uiterlijk 31 maart moet u het bedrag ontvangen hebben. Op www.delft.nl/uitbetaling vindt u de uitbetalingsdata voor het hele jaar.

Uitkeringsspecificatie

Op de uitkeringsspecificatie ziet u hoe het bedrag dat u aan uitkering ontvangt, is opgebouwd. Na de uitbetaling kunt u uw uitkeringsspecificatie voor de eerste dag van de volgende maand inzien op www.delft.nl. Ga hiervoor naar www.delft.nl en klik onderaan de pagina op 'Mijn Loket'. Log in met uw DigiD en klik onder 'Werk en inkomen' op 'Uitkeringsspecificatie'. Hier kunt u het jaar en de maand aanklikken en verschijnt de specificatie in beeld.

Wijzigingen

Verandert er iets in uw persoonlijke situatie of woonsituatie? Ontvangt u bijvoorbeeld inkomsten of verandert er iets anders dat van invloed kan zijn op het recht op een bijstandsuitkering? Geef uw wijzigingen dan zo snel mogelijk door aan de gemeente via het inlichtingenformulier. Dit formulier vindt u op www.delft.nl (zoek op 'inlichtingenformulier') of u vraagt het telefonisch aan via het nummer 14015.
Kijk voor meer informatie over een bijstandsuitkering op www.delft.nl.

Klant Contact Centrum | Phoenixstraat 16 | alleen op afspraak, via www.delft.nl/afspraak of tel. 14015 | actuele openingstijden vindt u op www.delft.nl. U kunt bij het KCC alleen per pin betalen.

Jubilea

Op 6 maart waren de heer en mevrouw Van Straaten 60 jaar getrouwd. Burgemeester Marja van Bijsterveldt bezocht het echtpaar.

Op 13 maart was het 60 jaar geleden dat de heer en mevrouw Nühn elkaar hun ja-woord gaven. Burgemeester Marja van Bijsterveldt vierde het mee.

Werkzaamheden

Binnenstad

Kromstraat: tot en met 19 april worden kabels en leidingen vervangen en wordt de Kromstraat opnieuw bestraat. Tijdens de werkzaamheden is de Kromstraat dicht voor verkeer.

Phoenixstraat / Binnenwatersloot: tot en met 22 maart wordt er op de Phoenixstraat gewerkt aan de riolering. Tijdens het werk is de Kloksteeg niet bereikbaar vanaf de kant van de Phoenixstraat. Ook is er geen verkeer mogelijk vanaf de Binnenwatersloot naar de Phoenixstraat. Hierdoor rijdt de bus van Connexxion niet door het centrum.

Wateringsevest: tot en met 10 mei zijn er werkzaamheden op de Wateringsevest. Het fietspad is tijdelijk dicht en gemotoriseerd verkeer rijdt over de trambaan.

Weesbrug: tot en met 31 maart vindt grootschalig onderhoud plaats aan de Weesbrug, de brug tussen de Breestraat en Barbarasteeg. Voor fietsers en voetgangers wordt ten noorden van de Weesbrug een tijdelijke brug aangelegd.

Westvest: tot en met 31 augustus zijn er werkzaamheden op de ventweg van de Westvest. Tijdens het werk kan er een stremming zijn voor het bestemmingsverkeer op de ventweg. Overig doorgaand verkeer rijdt op de OV-baan en blijft altijd mogelijk.

Verhuiswerkzaamheden:

•         Doelenstraat 85, op zaterdag 25 maart tussen 10.00 en 16.00 uur

•         Fortuinstraat 15, op zaterdag 25 maart tussen 10.00 en 16.00 uur

•         Harmenkokslaan 6, op zondag 26 maart tussen 8.00 en 17.00 uur

Spoorzone

Engelsestraat: tot en met 31 december 2017 is de Engelsestraat aan de kant van de Westlandseweg afgesloten vanwege bouwwerkzaamheden. Hierdoor is de Engelsestraat niet meer toegankelijk vanaf de Westlandseweg. Voor het verkeer is een nieuwe verbinding opengesteld.

Spoorsingel: tot en met 31 maart is de Spoorsingel tussen de De Vriesstraat en Van Heemstrastraat afgesloten voor gemotoriseerd verkeer vanwege de bouw van de parkeergarage.

Hof van Delft

Anthonie Heinsiusstraat: op woensdag 22 maart zijn er werkzaamheden op de Anthonie Heinsiusstraat. De kruising met de Patrimoniumstraat is dan dicht voor verkeer.

Spoorsingel: tot en met 31 maart is de Spoorsingel tussen de De Vriesstraat en Van Heemstrastraat afgesloten voor gemotoriseerd verkeer vanwege de bouw van de parkeergarage.

Tanthof

Kreekrugpad: tot en met 24 maart wordt het fietspad opnieuw bestraat.

Voordijkshoorn

Druivenmuur: tot 14 april is de Druivenmuur vanwege bouwactiviteiten aan de kant van de Glaskloksingel dicht voor verkeer. Er is een tijdelijke verbinding via de Eenruiter aangelegd.

Kerstanjepad / Sionsweg: tot en met 24 maart vindt er groot onderhoud plaats aan de fietsbrug tussen het Kerstanjepad en de Sionsweg. Vanwege de slechte staat van het brugdek is de brug versmald. Als het vervangen begint, is de brug volledig dicht voor fietsers en voetgangers.

Voorhof en Buitenhof

E. du Perronlaan: tot en met 24 maart zijn er werkzaamheden met een hijskraan.

Martinus Nijhofflaan / Buitenhofdreef: tot en met 24 maart wordt er 's nachts gewerkt aan het tramspoor. De werkzaamheden kunnen geluidsoverlast veroorzaken.

Wippolder en Schieoevers

Engelsestraat: tot en met 31 december 2017 is de Engelsestraat aan de kant van de Westlandseweg afgesloten vanwege bouwwerkzaamheden. Hierdoor is de Engelsestraat niet meer toegankelijk vanaf de Westlandseweg. Voor het verkeer is een nieuwe verbinding opengesteld.

Huismansingel: tot en met 31 maart zijn er werkzaamheden op de Huismansingel. Er is dan alleen verkeer richting de Heertjeslaan mogelijk. Verkeer richting de Schoemakerstraat wordt omgeleid via de Molengraaffsingel.

Julianalaan: tot en met 30 juni zijn er werkzaamheden op de Julianalaan tussen de Michiel de Ruyterweg en de Rotterdamseweg. De riolering wordt vervangen en de weg wordt ingericht als 30 km-zone. Tijdens het werk kunnen voertuigen niet door dit deel van de Julianalaan rijden.

Kloosterkade: tot en met 31 mei zijn er werkzaamheden aan de riolering en wordt de Kloosterkade opnieuw bestraat. Tijdens het werk is een deel van de straat dicht voor verkeer.

Schoemakerstraat: tot en met 24 maart wordt er gewerkt aan kabels en leidingen. Het fietspad is dan aan de westzijde afgezet. Fietsers worden omgeleid via de Van der Waalsweg.

Sint Sebastiaansbrug: de Sint Sebastiaansbrug is afgesloten voor zwaar verkeer (hoger dan 2,5 meter of zwaarder dan 5 ton). Zwaar verkeer wordt omgeleid:

•         vanaf de A13 (vanuit Amsterdam/Leiden) via de Vrijenbanselaan, Broekmolenweg en Wateringsevest.

•         vanaf de A13 (vanuit Rotterdam) via de Kruithuisweg/N470, Prinses Beatrixlaan, Westlandseweg en Zuidwal

Automobilisten, fietsers, voetgangers en invalidenvoertuigen kunnen wel gebruikmaken van de brug.

Stieltjesweg: tot en met 20 augustus zijn er bouwwerkzaamheden langs de Stieltjesweg. Vanwege de bouwactiviteiten is de weg versmald en is eenrichtingsverkeer ingesteld voor de hele bouwperiode.

Bestemmingsplannen

COÖRDINATIEREGELING BESTEMMINGSPLAN EN OMGEVINGSVERGUNNING LIDL, LOCATIE GRIEGSTRAAT, DELFT

Op de locatie van Lidl Griegstraat 275 zijn plannen voor uitbreiding van de supermarkt.

Wro-coördinatieregeling

Voor deze ontwikkeling heeft de gemeenteraad van de gemeente Delft op 27 oktober 2016 besloten toepassing te geven aan artikel 3:30 lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro-coördinatieregeling). De coördinatieregeling maakt het mogelijk om de benodigde besluiten voor een ontwikkeling gezamenlijk voor te bereiden en te coördineren. Voor deze ontwikkeling gaat het om een ontwerp-omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen en het ontwerpbestemmingsplan 'Lidl Griegstraat'.

Het ontwerpbestemmingsplan

Het ontwerpbestemmingsplan betreft de uitbreiding van de Lidl aan de Griegstraat 275 en wordt naast de Griegstraat verder begrenst door de Verdiplein, de Ravelstraat en de Offenbachstraat.

Ontwerp Omgevingsvergunning activiteit bouwen

Voor deze ontwikkeling is een omgevingsvergunning nodig om de uitbreiding van de supermarkt Lidl mogelijk te maken. Met dit besluit geeft het college van burgemeester en wethouders toestemming voor de uitvoering van de bouw.

Bestemmingsplan en Omgevingsvergunning inzien

Vanaf 17 maart t/m 28 april 2017 kunt u bovenstaande documenten op de volgende wijzen bekijken:

op afspraak bij het KCC aan de Phoenixstraat 16. U kunt hier ook een exemplaar van het bestemmingsplan kopen.

Het bestemmingsplan kunt u opvragen op www.ruimtelijkeplannen.nl via de directe link: NL.IMRO.0503.BP0058-1001

Op www.delft.nl/bestemmingsplannen en klik door naar Plannen ter inzage

Informatieavond

Op donderdag 30 maart 2017 is er een inloopavond van 18.00-20.00 uur op de locatie Die Buytenweye, Chopinlaan 9 te Delft. Tijdens deze avond kunt u de documenten bekijken, vragen stellen en mondeling een zienswijze indienen.

Reageren op het ontwerpbestemmingsplan

U kunt reageren op het bestemmingsplan, het is namelijk een ontwerp- bestemmingsplan. Het kan aangepast worden op basis van de reacties die erop komen. Wilt u reageren? Stuur dan een brief met uw reactie (zienswijze) op het ontwerpbestemmingsplan naar:

gemeenteraad Delft

postbus 78

2600 ME Delft

Reageren op de ontwerpbesluit

Over de ontwerp-omgevingsvergunning kunt u een brief met uw reactie (zienswijze) sturen naar:

college van burgemeester en wethouders Delft

postbus 78

2600 ME Delft

Vermeld in uw reactie duidelijk uw naam, adres en om welk ontwerpbestemmingsplan of omgevingsvergunning het gaat. U kunt uw reactie indienen vanaf 17 maart 2017 t/m

28 april 2017.

Hoe gaat het nu verder?

Reageert u op een ontwerpbesluit of het ontwerpbestemmingsplan? Dan ontvangt u over een aantal maanden een nota waarin alle binnengekomen reacties zijn samengevat en beantwoord. De Nota zienswijzen en het bestemmingsplan worden daarna aan de gemeenteraad aangeboden. Het college van burgemeester en wethouders beantwoord uw reactie en beslist over de Omgevingsvergunning

Vragen?

Hebt u vragen over het bestemmingsplan of het ontwerpbesluit? Of wilt u meer informatie over bijvoorbeeld de procedure? Neem dan contact op via het Klant Contact Centrum via 14015.U kunt ook altijd kijken op www.delft.nl.

Besluiten

WIJZIGING COLLECTIEVE ARBEIDSVOORWAARDENREGELING

Gelet op het bepaalde in artikel 139 van de Gemeentewet, maakt het college van burgemeester en wethouders van Delft bekend dat bij besluit van 7 maart 2017 is vastgesteld het besluit tot (109e) wijziging van de Collectieve arbeidsvoorwaardenregeling

Korte weergave van de wijzigingen
Sectoraal zijn nieuwe afspraken gemaakt over aanbieders van een collectieve zorgverzekering waarbij collectiviteitskorting voor medewerkers geldt. Deze afspraken worden met deze wijziging ook doorgevoerd in de rechtspositieregeling van de gemeente Delft.

N.B. het betreft hier een korte weergave van de hoofdzaken van het genoemde besluit. Hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

De volledige tekst van de regeling is opgenomen in het elektronisch gemeenteblad en is op afspraak in te zien bij het KCC, Phoenixstraat 16.

CONCEPTBESLUIT TERRASVERGUNNING (EIGEN GROND)

2629 HZ | Van der Maasweg 9 | Stichting Beheer Bar het Lab.

U kunt het conceptbesluit inzien vanaf 15 maart 2017, op afspraak bij het KCC van de gemeente Delft, Phoenixstraat 16. U kunt uw schriftelijke zienswijze over het conceptbesluit kenbaar maken aan de burgemeester van Delft, uiterlijk tot 26 april 2017. Stuur uw brief naar de burgemeester van Delft, p/a vakteam KCC, postbus 78, 2600 ME Delft.

VERKEERSBESLUIT

2613 CD | Van Heemstrastraat thv. pandnummer 21 | aanwijzen gehandicaptenparkeerplaats (2984856).

Als u het met een besluit niet eens bent, kunt u binnen zes weken na dagtekening een bezwaarschrift indienen bij het bestuursorgaan dat dit besluit genomen heeft. Hoe u dat doet, kunt u lezen op www.delft.nl/bezwaarschrift.

Omgevingsvergunningen

AANGEVRAAGD

2611 CR | Wijnhaven 9 | het wijzigen van de bestemming naar 40% horeca en 60% retail | strijdig gebruik gronden/bouwwerken met RO | datum ingediend: 06-03-2017

2611 KE | Noordeinde 11 – 13 | het wijzigen van het pand naar volledige kamerverhuur | bouw, rijksmonumenten, sloop/beschermd stadsgezicht SDG, monumenten gemeentelijke verordening | datum ingediend: 07-03-2017

2613 xx | ,Coendersbuurt blok A, kavel CB013 | het realiseren van een nieuwbouwwoning, blok A kavel CB013 | bouw, strijdig gebruik gronden/bouwwerken met RO | datum ingediend: 05-03-2017

2624 LB | A.M. de Jonglaan 31 | het verbreden van een bestaand balkon | bouw | datum ingediend: 08-03-2017

2625 AE | Griegstraat 8 | het kappen van 4 bomen voor het aanbrengen van een parkeerstrook | kap | datum ingediend: 10-03-2017

2628 CD | Mekelweg 8 | tweede verlenging tijdelijke vergunning (omgevingsloket 2516749) tot 01-01-2018 | bouw, strijdig gebruik gronden/bouwwerken met RO | datum ingediend: 07-03-2017

2628 EE | Oostplein 2 | het renoveren van de woning | bouw | datum ingediend: 02-03-2017

2628 GH | Nassaulaan 2 | het vervangen van antennes voor mobiele telecommunicatie | bouw, rijksmonumenten | datum ingediend: 07-03-2017

2628 RX | Mijnbouwstraat 120 | het plaatsen van een noodtrap en het kappen van een boom | rijksmonumenten, kap | datum ingediend: 09-03-2017

2628 XE | Van Mourik Broekmanweg 6 | het gedeeltelijk demonteren van het inbouwpakket en de installaties | datum ingediend: 10-03-2017

2628 ZE | Van Embdenstraat 2 | het kappen van een loofboom in het toekomstige riooltracé | kap | datum ingediend: 09-03-2017.

VERLEEND REGULIER

2611 LC | Vrouwjuttenland 22 | het uitvoeren van inpandige restauratie, verander- en/of sloopwerkzaamheden | bouw, rijksmonumenten | datum verleend: 07-03-2017

2611 LZ | Pluympot 12 | het renoveren van de woning | bouw | datum verleend: 07-03-2017

2624 NH | naast de flat aan Popthof Noord 305-332 | het kappen van een boom | kap | datum verleend: 09-03-2017

2626 NC | Abtswoude 19 A | het kappen van een populier | kap | datum verleend: 07-03-2017

2628 CN | Stevinweg 1 | het plaatsen van een extra luchtbehandelingskast met leidingtrace en schacht op het kopgebouw van CITG | bouw, sloop/beschermd stadsgezicht SDG | datum verleend: 07-03-2017

2628 CT | Feldmannweg 17 | het vervangen van de stikstoftank en het verstevigen van de fundering | bouw | datum verleend: 09-03-2017

2628 ED | Botaniestraat 32 | het doorbreken van een dragende wand op de eerste verdieping | bouw | datum verleend: 08-03-2017

2628 XJ | Delftechpark 35 | het vervangen van een onverlichte geveltekst voor een verlichte geveltekst | bouw, reclame | datum verleend: 07-03-2017

2629 HH, Rotterdamseweg 418 A | het plaatsen van een dakopbouw tussen de twee daken van de woning | bouw | datum verleend: 07-03-2017.

VERGUNNINGVRIJ

2614 MH | Leehoeve 45 | het overkappen van een gedeelte van de achtertuin | datum ingediend: 09-03-2017.

ONTHEFFING GELUIDSHINDER

2628 xx | Mijnbouwplein nabij de Sint Sebastiaansbrug | het vervangen van de riolering | ontheffing geluidshinder artikel 8.3 eerste lid bouwbesluit 2012 | periode: dinsdag 14-03 tot woensdag 15-03-2017 van 19.00 tot 06.00 uur | datum verleend: 10-03-2017.

Meldingen

BOUWMELDINGEN

2623 PB | Kiekendiefhof 20 | gevelwijziging, kozijnwijziging, vervanging kozijn | datum ingediend: 06-03-2017

2623 PC | Aalscholvering 29 | erf/perceel afscheiding | datum ingediend: 06-03-2017

2625 KV | Van der Veensingel 15 | losstaande berging | datum ingedient:07-03-2017.

SLOOPMELDINGEN

2611 KE | Noordeinde 11 – 13 | het gedeeltelijk wijzigen van het pand naar volledige kamerverhuur | datum ingediend: 07-03-2017

2612 EC | Molukkenstraat 4 | het verwijderen van asbesthoudende dakplaten | datum ingediend: 06-03-2017

2627 AN | Schieweg 3 | het verwijderen van asbest uit de cv-ruimte | datum ingediend: 07-03-2017.

MELDINGEN BRANDVEILIG GEBRUIK

2611 GC | Beestenmarkt 26 | het brandveilig gebruiken van het pand | datum ingediend: 09-03-2017

2611 KE | Noordeinde 11 – 13 | het gedeeltelijk wijzigen van het pand naar volledige kamerverhuur | datum ingediend: 07-03-2017

2611 LC | Vrouwjuttenland 22 | het brandveilig gebruiken van het pand | datum ingediend: 07-03-2017

2628 CE | Landbergstraat 15 | het brandveilig gebruiken van het learning lab | datum ingediend: 07-03-2017

2628 CN | Stevinweg 1 | het brandveilig gebruik van het pand civiele techniek | datum ingediend: 07-03-2017.

MELDING BRANDVEILIG GEBRUIK, NIET AKKOORD

2611 BE | Oude Delft 111 | het brandveilig gebruiken van het pand | datum ingediend: 08-03-2017

2623 GW | Boomkleverstraat 54 | het brandveilig gebruiken van het pand | datum ingediend: 07-03-2017.

Formele publicatie

De formele publicatie van algemeen verbindende voorschriften (verordeningen) en kennisgevingen gebeurt digitaal in een Gemeenteblad op www.officielebekendmakingen.nl.

Op www.delft.nl/bekendmakingen vindt u directe links naar deze bekendmakingen van de gemeente Delft, en hoe u beroep en bezwaar kunt aantekenen. Melding doen of omgevingsvergunning aanvragen? Dat kan via www.omgevingsloket.nl