Gemeenteberichten

Algemeen

De gemeenteberichten uit de Delft op Zondag van week 2. 

Klant Contact Centrum

Mijn loket

Een gemakkelijke manier om gemeentelijke producten en diensten op www.delft.nl aan te vragen en in te zien, is via 'Mijn Loket'. Het is uw persoonlijke internetpagina van de gemeente Delft.

Via 'Mijn Loket' kunt u met uw DigiD allerlei zaken regelen met de gemeente. Zoals een uittreksel aanvragen, uw verhuizing doorgeven, een melding doen of uw uitkeringsspecificatie of jaaropgave inzien.

In 'Mijn Loket' ziet u verder in een oogopslag welke zaken u eerder met de gemeente heeft afgehandeld en welke er nog lopen. Naast een digitaal loket, is 'Mijn Loket' dus ook een soort persoonlijk digitaal dossier. U komt er door op www.delft.nl onderaan te klikken op 'Mijn Loket'.

Met uw persoonlijke DigiD kunt u inloggen op websites van de overheid om zaken te regelen. Uw DigiD bestaat uit een gebruikersnaam en een wachtwoord. Heeft u nog geen DigiD? Vraag deze dan aan via www.digid.nl.

Klant Contact Centrum | Phoenixstraat 16 | alleen op afspraak, via www.delft.nl/afspraak of tel. 14015 | actuele openingstijden vindt u op www.delft.nl. U kunt bij het KCC alleen per pin betalen.

Werkzaamheden

BINNENSTAD

Gasthuislaan: op maandag 16 januari wordt er tussen 7.00 en 16.00 uur gewerkt op de Gasthuislaan. Het is dan niet mogelijk om met een auto vanaf het Oosteinde naar de Gasthuislaan te rijden.

Lange Geer: van 16 tot en met 19 januari zijn er werkzaamheden op de Lange Geer ter hoogte van huisnummer 46. Op dit deel is dan geen gemotoriseerd verkeer mogelijk.

Verwersdijk: op 16 en 17 januari is er vanwege werkzaamheden tussen 7.00 en 18.00 uur geen gemotoriseerd verkeer mogelijk op de Verwersdijk.

Voorstraat: op maandag 16 januari is de Voorstraat tussen 7.00 en 16.00 uur dicht voor verkeer ter hoogte van huisnummer 74.

Weesbrug: tot en met 31 maart vindt grootschalig onderhoud plaats aan de Weesbrug, de brug tussen de Breestraat en Barbarasteeg. Voor fietsers en voetgangers wordt ten noorden van de Weesbrug een tijdelijke brug aangelegd.

Westvest: tot en met 31 augustus 2017 zijn er werkzaamheden op de ventweg van de Westvest. Tijdens het werk kan er een stremming zijn voor het bestemmingsverkeer op de ventweg. Overig doorgaand verkeer rijdt op de OV-baan en blijft altijd mogelijk.

SPOORZONE

Engelsestraat: tot en met 31 december 2017 is de Engelsestraat aan de kant van de Westlandseweg afgesloten vanwege bouwwerkzaamheden. Hierdoor is de Engelsestraat niet meer toegankelijk vanaf de Westlandseweg. Voor het verkeer wordt een nieuwe verbinding opengesteld.

Spoorsingel: tot en met 31 maart 2017 is de Spoorsingel tussen de De Vriesstraat en Van Heemstrastraat afgesloten voor gemotoriseerd verkeer vanwege de bouw van de parkeergarage.

HOF VAN DELFT

Spoorsingel: tot en met 31 maart 2017 is de Spoorsingel tussen de De Vriesstraat en Van Heemstrastraat afgesloten voor gemotoriseerd verkeer vanwege de bouw van de parkeergarage.

TANTHOF

Sandinoweg: tot en met 3 februari wordt tussen de huisnummers 42 en 80 van de Sandinoweg het achterpad opnieuw bestraat. Tijdens het werk kan het voorkomen dat de achteringang van de woningen moeilijk bereikbaar zijn.

VOORDIJKSHOORN

Druivenmuur: tot 1 maart 2017 is de Druivenmuur vanwege bouwactiviteiten aan de kant van de Glaskloksingel dicht voor verkeer. Er is een tijdelijke verbinding via de Eenruiter aangelegd.

Kerstanjepad / Sionsweg: tot en met 27 februari 2017 vindt er groot onderhoud plaats aan de fietsbrug tussen het Kerstanjepad en de Sionsweg. Vanwege de slechte staat van het brugdek is de brug nu versmald. Als het vervangen begint, is de brug volledig dicht voor fietsers en voetgangers.

Prinses Beatrixlaan: tot en met 20 januari wordt de overkluizing over de Prinses Beatrixlaan ter hoogte van het Kruitmolenpad verwijderd. Tijdens de werkzaamheden kan het fietspad bij het gemaal afgesloten zijn.

VOORHOF EN BUITENHOF

Eisenhouwerlaan: tot en met 20 januari wordt het fietspad langs de Eisenhouwerlaan opnieuw bestraat. Tijdens de werkzaamheden is het pad dicht voor fietsers en voetgangers.

WIPPOLDER EN SCHIEOEVERS

Julianalaan: tot en met 4 juli 2017 zijn er werkzaamheden aan de Julianalaan tussen de Michiel de Ruyterweg en de Rotterdamseweg. De riolering wordt vervangen en de weg wordt ingericht als 30 km-zone. Tijdens het werk kunnen voertuigen niet door dit deel van de Julianalaan rijden.

Mijnbouwplein/Michiel de Ruyterweg: tot en met 27 februari zijn er werkzaamheden aan de riolering. Bussen richting de Sebastiaansbrug moeten dan omrijden via het De Vries van Heijstplantsoen.

Kloosterkade: tot en met 31 mei 2017 wordt de Kloosterkade opnieuw bestraat. Het gaat om het deel tussen de Professor Krausstraat en Nassaulaan.

Sint Sebastiaansbrug: de Sint Sebastiaansbrug is afgesloten voor zwaar verkeer (hoger dan 2,5 meter of zwaarder dan 5 ton). Zwaar verkeer wordt omgeleid:

  • vanaf de A13 (vanuit Amsterdam/Leiden) via de Vrijenbanselaan, Broekmolenweg en Wateringsevest.
  • vanaf de A13 (vanuit Rotterdam) via de Kruithuisweg/N470, Prinses Beatrixlaan, Westlandseweg en Zuidwal

Automobilisten, fietsers, voetgangers en invalidenvoertuigen kunnen wel gebruikmaken van de brug.

Stieltjesweg: tot en met 20 augustus 2017 zijn er bouwwerkzaamheden langs de Stieltjesweg. Vanwege de bouwactiviteiten is de weg versmald en is eenrichtingsverkeer ingesteld voor de hele bouwperiode.

BEPERKT TREINVERKEER

In januari rijden er minder treinen tussen Den Haag en Rotterdam. Tot en met 22 januari zet de NS minder treinen in op het traject Den Haag - Rotterdam - Breda (in beide richtingen). Er zijn dan onderhoudswerkzaamheden van ProRail en testritten van NS-materieel. Dit heeft ook gevolgen voor treinreizigers die via stations in Delft reizen. Op werkdagen van 16 tot en met 20 januari rijden er minder treinen tussen Den Haag - Rotterdam – Dordrecht. Check dus voor vertrek de reisplanner van de NS voor het beste en meest actuele reisadvies.

Meer informatie over de werkzaamheden vindt u op www.ns.nl/reisinformatie/grote-werkzaamheden/werkzaamheden-rotterdam.

Bestemmingsplannen

ONTWERPBESTEMMINGSPLAN NOORDWEST 2 BEKIJKEN

De gemeente heeft een bestemmingsplan ontworpen voor het gebied dat nu is vervat in bestemmingsplan Noordwest, deelgebied 2. Het bestemmingsplangebied van Noordwest, deelgebied 2 ligt in het noordwesten van Delft en beslaat de wijken Marlot, Westlandhof, Krakeelpolder, het gebied ten zuiden van het Wilhelminapark en de Hoornse Zoom. De plangrenzen worden gevormd door het Tuinderspad / Henry Dunantlaan / Molenhuispad in het noorden, het Westplantsoen / Krakeelpolderweg in het oosten, de Westlandseweg in het zuiden en de gemeentegrens met Midden-Delfland in het westen.

De plangebieden van bestemmingsplannen 'Antonia Veerstraat 1-15' en 'Buitenwatersloot voormalig Combiwerk' blijven buiten het plangebied van bestemmingsplan Noordwest 2.

Een nieuw bestemmingsplan is nodig, omdat het vigerende bestemmingsplan bijna 10 jaar oud is. Het doel van dit bestemmingsplan is het bieden van een actueel juridisch-planologisch kader. Het bestemmingsplan is grotendeels conserverend van aard, maar biedt ook ruimte voor kleinschalige ontwikkelingen.

Het bestemmingsplan inzien

Vanaf 12 januari tot en met 22 februari 2017 kunt u het ontwerpbestemmingsplan Noordwest 2 op de volgende wijzen bekijken:

Op afspraak bij het Klant Contact Centrum aan de Phoenixstraat 16. U kunt bij het KCC ook een exemplaar van het bestemmingsplan kopen.

Opvragen op www.ruimtelijkeplannen.nl. Selecteer 'geavanceerd zoeken'. Daarna bij 'naam' van het plan de naam (exact) invoeren.

Op www.delft.nl/bestemmingsplannen en klik door naar Plannen ter inzage.

Informatieavond

Op 30 januari 2017 wordt in het stadhuis, Markt 87, een informatieavond gehouden over het ontwerpbestemmingsplan. U kunt binnenlopen tussen 18.00 uur en 20.00 uur. U kunt het plan dan bekijken en daarover vragen stellen.

Reageren op ontwerpbestemmingsplan

U kunt reageren op het bestemmingsplan. Het is namelijk een ontwerpplan. Het kan aangepast worden op basis van de reacties die erop komen. Wilt u reageren? Stuur dan een brief met uw reactie (zienswijze) op het bestemmingsplan naar:

Gemeenteraad Delft

Postbus 78

2600 ME Delft

U kunt uw reactie indienen vanaf 12 januari tot en met 22 februari 2017.

Hoe gaat het nu verder?

Reageert u op het ontwerpbestemmingsplan? Dan ontvangt u later een nota waarin alle binnengekomen reacties zijn samengevat en beantwoord. Deze Nota zienswijzen en het bestemmingsplan worden daarna aan de gemeenteraad aangeboden.

Vragen?

Hebt u vragen over het bestemmingsplan? Of wilt u meer informatie over bijvoorbeeld de procedure? Neem dan contact op via het Klant Contact Centrum. U kunt ook altijd kijken op www.delft.nl.

ONTWERPBESTEMMINGSPLAN BUYTENWEYE BEKIJKEN

De gemeente heeft een bestemmingsplan ontworpen voor het gebied dat wordt begrensd door de Chopinlaan aan de zuidzijde, het water langs de Strausspad aan de noordzijde. Aan de westzijde van het plangebied liggen de woonpercelen aan het Brittenpad, Lehrarlaan en Toscanipad, aan de oostzijde het parkeerterrein dat behoort bij het verzorgingshuis Die Buytenweye. Een nieuw bestemmingsplan is nodig om de realisering van maximaal 20 eengezinswoningen mogelijk te maken.

Het bestemmingsplan inzien

Vanaf 12 januari tot en met 22 februari 2017 kunt u het ontwerpbestemmingsplan Buytenweye op de volgende wijzen bekijken:

Op afspraak bij het Klant Contact Centrum aan de Phoenixstraat 16. U kunt bij het KCC ook een exemplaar van het bestemmingsplan kopen.

Opvragen op www.ruimtelijkeplannen.nl. Selecteer 'geavanceerd zoeken'. Daarna bij 'naam' van het plan de naam (exact) invoeren.

Op www.delft.nl/bestemmingsplannen en klik door naar Plannen ter inzage.

Informatieavond

Op 19 januari 2017 wordt in Die Buytenweye, Chopinlaan 9, een informatieavond gehouden over het ontwerpbestemmingsplan. U kunt binnenlopen tussen 18.00 uur en 20.00 uur. U kunt het plan dan bekijken en daarover vragen stellen en mondeling een zienswijze indienen.

Reageren op ontwerpbestemmingsplan

U kunt reageren op het bestemmingsplan. Het is namelijk een ontwerpplan. Het kan aangepast worden op basis van de reacties die erop komen. Wilt u reageren? Stuur dan een brief met uw reactie (zienswijze) op het bestemmingsplan naar:

Gemeenteraad Delft

Postbus 78

2600 ME Delft

Vermeld in uw reactie duidelijk uw naam, adres en om welk bestemmingsplan het gaat. U kunt uw reactie indienen vanaf 12 januari tot en met 22 februari 2017.

Hoe gaat het nu verder?

Reageert u op het ontwerpbestemmingsplan? Dan ontvangt u later een nota waarin alle binnengekomen reacties zijn samengevat en beantwoord. Deze Nota zienswijzen en het bestemmingsplan worden daarna aan de gemeenteraad aangeboden.

Vragen?

Hebt u vragen over het bestemmingsplan? Of wilt u meer informatie over bijvoorbeeld de procedure? Neem dan contact op via het Klant Contact Centrum. U kunt ook altijd kijken op www.delft.nl.

 

 

Verkeersbesluiten

2611 AM | Phoenixstraat 84 thv. Bagijnhof 2 | aanleggen gehandicaptenparkeerplaats (2923585)

2612 AP | Javastraat thv. nr. 33 | verwijderen gehandicaptenparkeerplaats (2939720)

2613 TM | Patrimoniumstraat thv. nr. 5 | verwijderen gehandicaptenparkeerplaats (2939712).

 

Omgevingsvergunningen

AANGEVRAAGD


2614 KH | Laan van Bentvelsen 64 | het plaatsen van een damwand met vlonder aan de achterzijde van de nieuwbouw woning | activiteit: bouw | datum ingediend: 02-01-2017

2614 KH | Laan van Bentvelsen 64 | het plaatsen van een overkapping aan de achterzijde van de nieuwbouw woning | activiteit: bouw | datum ingediend: 02-01-2017

2622 BA | Latijns-Amerikalaan 29 | het plaatsen van zonnepanelen op het dak van de woning | activiteit: bouw | datum ingediend: 06-01-2017

2624 xx | Industriestraat (groenstrook) | het kappen van twee bomen in een groenstrook | activiteit: kap | datum ingediend: 05-01-2017

2629 JB | Mekelweg 15 | binnen het RID-terrein het realiseren van een koude bron (CNS) vanwege het Oyster project | activiteit: bouw | datum ingediend: 04-01-2017.

VERLEEND REGULIER


2611 LB | Vrouwjuttenland 25 | het gedeeltelijk veranderen en uitbreiden van de bovenwoning met een uitbouw en een dakkapel | activiteiten: bouw, strijdig gebruik gronden/bouwwerken met RO, monumenten gemeentelijke verordening | datum verleend: 06-01-2017

2611 VJ | Nieuwe Langendijk 61 | het geheel vernieuwen van de uitbreiding aan de achterzijde van het pand en het herontwikkelen van het pand naar de functie dienstverlening | activiteiten: bouw, strijdig gebruik gronden/bouwwerken met RO | datum verleend: 06-01-2017

2628 SP | Willem de Zwijgerstraat 2 | het uitvoeren van een constructieve doorbraak | activiteit: bouw | datum verleend: 02-01-2017.

VERLENGDE BESLISTERMIJN


2627 AN | DC Schiepark, Schieweg 15 | het wijzigen van het bestemmingsplan | activiteit: strijdig gebruik gronden/bouwwerken met RO | beslistermijn is met maximaal 6 weken verlengd, nieuwe beslisdatum: 23-02-2017.

Meldingen

SLOOPMELDINGEN

2611 VP | Geerweg 45 | het verwijderen van asbest | datum ingediend: 02-01-2017

2614 AS | Vosmaerstraat 66 | het verwijderen van asbest | datum ingediend: 04-01-2017

2616 LA | Brasserskade 234 | het verwijderen van asbest uit tribune | datum ingediend: 04-01-2017

2623 BB | Geitenkamp 45 | het verwijderen van asbest uit het bouwwerk | datum ingediend: 06-01-2017

2624 ZM | Willem Bilderdijkhof 156 | het verwijderen van asbest | datum ingediend: 04-01-2017

2628 CA | Leeghwaterstraat 44 | het verwijderen van een asbesthoudende toepassing en het opheffen van een besmetting | datum ingediend: 02-01-2017.

BOUWMELDING

2612 GL | Madoerastraat 13 | dakkapel.


MELDINGEN BRANDVEILIG GEBRUIK

2628 EM | Delfgauwseweg 177 | het brandveilig gebruiken van het pand | datum ingediend: 06-01-2017

2628 PZ | Prof. Schermerhornstraat 75 t/m 121 | het brandveilig gebruiken van het ISH | datum ingediend: 04-01-2017.

MELDING BRANDVEILIG GEBRUIK NIET AKKOORD

2628 BC | Julianalaan 67 A | het tijdelijk gebruiken van een deel van het biotechnologiegebouw voor robotica bedrijven | datum ingediend: 23-11-2016.

Formele publicatie

De formele publicatie van algemeen verbindende voorschriften (verordeningen) en kennisgevingen gebeurt digitaal in een Gemeenteblad op www.officielebekendmakingen.nl.

Op www.delft.nl/bekendmakingen vindt u directe links naar deze bekendmakingen van de gemeente Delft, en hoe u beroep en bezwaar kunt aantekenen. Melding doen of omgevingsvergunning aanvragen? Dat kan via www.omgevingsloket.nl