Stichting KDC Aandachtslab hoopt in Delft voor ernstig meervoudig beperkte kinderen een kinderdagcentrum te kunnen realiseren.
Stichting KDC Aandachtslab hoopt in Delft voor ernstig meervoudig beperkte kinderen een kinderdagcentrum te kunnen realiseren.

Benefietdiner voor Stichting KDC Aandachtslab

Algemeen

DELFT – In het Armamentarium is donderdag 16 februari een benefietdiner. De organisatie hiervan hoopt dan zo veel mogelijk geld in te zamelen voor Stichting KDC Aandachtslab.

Deze organisatie wil in Delft een kinderdagcentrum realiseren, waar kinderen met een ernstig meervoudige beperking terecht kunnen.

Eén van de Delftenaren die zich hier hard voor maakt, is Maud Halkes. De 44-jarige Delftse is zelf moeder van een ernstig meervoudig beperkte dochter: Suus. "Ze heeft geen diagnose, maar is wel ernstig meervoudig beperkt", legt Halkes uit. "Ze kan niet praten, niet lopen, heeft last van epilepsie en heeft op alle vlakken een ontwikkelingsachterstand." Desondanks gaat Suus lachend door het leven, waarom ze haar ziekte binnen het gezin hebben omgedoopt tot het syndroom van de lach.
Kinderen als Suus kunnen momenteel ook al terecht in een kinderdagcentrum. "En hier wordt ontzettend goed voor ze gezorgd", vervolgt Maud Halkes. "Maar er blijft soms weinig tijd over om echt met de ontwikkeling van de kinderen bezig te zijn. Om ze, hoe klein ook, stapjes te laten maken. We zeggen niet dat de huidige zorg in kinderdagcentra slecht is, maar het is minimaal. We denken dat kinderen zich net dat beetje extra kunnen ontwikkelen als er wat meer aandacht voor is."
Ze wacht echter niet af tot iemand anders dit voor deze groep organiseert. Dus hebben ze met meerdere betrokkenen de Stichting KDC Aandachtslab opgericht. Het grote doel: een kinderdagcentrum in Delft realiseren waar de kinderen volop aandacht krijgen. "Geen managers en overhead, maar doen wat een kind nodig heeft", zegt ze.

Om dit te realiseren, is geld nodig. Ze zijn daarom druk met het werven van fondsen en het organiseren van evenementen. Ook worden statiegeldacties georganiseerd en gaan er twintig sportievelingen de City Pier City Loop doen om geld in te zamelen. "Er wordt momenteel met man en macht gewerkt om het kinderdagcentrum te realiseren. We hebben al twee locaties op het oog. Met het geld dat we inzamelen, hopen we bijvoorbeeld het pand in te kunnen richten."

Verder organiseren ze donderdag 16 februari dus een groots benefietdiner in het Armamentarium. "Een unieke locatie", vindt Maud Halkes. "Zeker gezien alle ontwikkelingen die daar nog komen, is het geweldig dat we daar nu zoiets kunnen organiseren. We gaan er een mooie verzorgde avond organiseren, met lekker eten en goede wijn. De band Radio Piano van Kor van Velzen treedt belangeloos op. Verder wil ik Rode Rozen & Tortilla's een groot compliment maken. Zij gaan een prachtig viergangndiner verzorgen en proberen via al hun leveranciers met grote kortingen aan de producten te komen." Het diner wordt afgesloten met Slow-coffee van Miss Morisson en mondvermaakjes van Rode Rozen & Taartjes. Verder is er een veiling, waarbij veel unieke items worden geveild. De organisatie is nog op zoek naar bijzondere en leuke producten die deze avond kunnen worden geveild. Wie iets heeft, kan zich melden via maud@aandachtslab.nl. Via dit mailadres is het bovendien mogelijk om aan te melden voor het benefietdiner. Kosten bedragen 125 euro per persoon. "Het zou fantastisch zijn als zo veel mogelijk mensen zich aanmelden en ons steunen", zegt Halkes. "De opbrengst komt uiteraard volledig ten goede aan Stichting KDC Aandachtslab."