Afbeelding

Arno Smets wint eerste internationale edX prijs voor online onderwijs

Algemeen

Het internationale platform edX dat MOOCs (Massive Open Online Courses) aanbiedt, heeft hoogleraar Arno Smets uitgeroepen tot beste docent. Arno Smets geeft colleges in de MOOCs Solar Energy en Sustainable Energy: Design a Renewable Future, waarmee hij meer dan 150.000 online studenten uit de hele wereld bereikt.

De edX Prize for Exceptional Contributions to Online Teaching and Learning is dit jaar voor het eerst uitgereikt om de inzet van de meer dan 850 docenten in MOOCs te waarderen. Voor de prijs waren 11 genomineerden. EdX CEO en MIT hoogleraar, Anant Agarwal, over Arno Smets: "De online cursus Solar Energy door Arno Smets is uitgebreid en uitdagend, maar ontworpen voor studenten van alle niveaus. Deze cursus levert een belangrijke bijdrage aan een meer duurzame wereld en heeft al 150.000 mensen wereldwijd bereikt. Dit laat zijn toewijding zien, tevens de edX missie, om onderwijs toegankelijk te maken voor iedereen."

Anka Mulder, vice-voorzitter TU Delft, verantwoordelijk voor onderwijs noemt Arno Smets 'een uitstekende onderzoeker en docent'. "Met zijn drive en enthousiasme is de MOOC Solar Energy uitgegroeid tot een internationaal succes. De MOOC werd vrij snel na lancering vertaald in het Arabisch en heeft zijn afdeling Electrical Sustainable Energy internationaal nog meer op de kaart gezet als leidende onderzoeks- en onderwijsgroep op het gebied van zonne-energie."