Chintan Shah, oprichter en CEO van Tvilight, is blij met de nieuwe investering in z'n bedrijf.
Chintan Shah, oprichter en CEO van Tvilight, is blij met de nieuwe investering in z'n bedrijf.

Technologiemarktleider OSRAM investeert in Delftse spin-off Tvilight

Algemeen

DELFT – Het innovatieve high-tech bedrijf TVILIGHT, een spin-off van de TU Delft en inmiddels marktleider in intelligente straatverlichtingssystemen, heeft de investeringsronde succesvol afgerond. OSRAM, wereldwijd marktleider in verlichtingstechnologie, heeft in Tvilight een minderheidsaandeel genomen.

De huidige investeerder Ponooc blijft deelnemen. Door deze investering, komt Osram tegemoet aan de groeiende vraag van steden naar intelligente, energiezuinige straatverlichting. Deze strategische samenwerking geeft Osram toegang tot de uitgebreide kennis en ervaring die Tvilight heeft met intelligente straatverlichting en sensornetwerken.

"Tvilight biedt een formidabel softwareplatform voor steden om hun visie op de intelligente stad te realiseren", zegt Eladia Pulido van Osram Lighting Solutions. "Onze armaturen intelligent maken stelt ons in staat ons portfolio voor verlichtingsoplossingen uit te breiden en op deze manier onze klanten producten aan te bieden met nog meer toegevoegde waarde. Tvilight's software samen met onze verlichtingsoplossingen vormen de basis voor de smart city infrastructuur. Door strategische samenwerking met Tvilight bieden we een meerwaarde die verder gaat dan het leveren van verlichtingssystemen. Zo kunnen wij onze diensten verder uitbreiden met onder meer verkeersmanagement en monitoring van luchtkwaliteit."

Chintan Shah, oprichter en CEO van Tvilight, noemt deze investering 'een mijlpaal' in de groei van zijn bedrijf. "Hiermee zijn we een serieuze technologische speler in de mondiale markt van openbare verlichting en Smart City-ontwikkelingen. Deze financiering stelt ons in staat onze technologie verder te ontwikkelen en onze partners en eindgebruikers producten en diensten te blijven bieden van superieure kwaliteit. Door wereldwijd onze intelligente straatverlichtingstechnologie te implementeren zullen we de ontwikkeling van Smart City en Internet of Things een enorme boost geven."

Marktleider
De afgelopen drie jaar heeft Tvilight zijn technologie verder ontwikkeld en een sterke wereldwijde klantenkring opgebouwd. Tvilight zal met deze nieuwe investering zijn positie als marktleider verder verstevigen en nog meer focus leggen op de ontwikkeling van Smart Cities en Internet of Things.