De Delft Hyperloop wordt ingepakt in een flightcase.
De Delft Hyperloop wordt ingepakt in een flightcase.

Delftse Hyperloop is vertrokken…

Algemeen

DHL, wereldleider in express en logistiek, verleent zijn diensten aan een baanbrekend project dat de toekomst van het transport verkent: De Delft Hyperloop. Dit is een capsule ontwikkeld door studenten van de TU Delft voor razendsnel vervoer van mensen en goederen door buizen.

Gisteren is het per DHL-vliegtuig op weg naar Californië vertrokken om de eerste tests te kunnen uitvoeren. Eind januari verdedigt het team van studenten hun vinding in de finale van een competitie die bedacht is door de Amerikaanse ondernemer Elon Musk, CEO van Tesla Motors en SpaceX, om de ontwikkeling van vervoer door buizen te stimuleren. Een team van TU Delft reist met de capsule mee om zich ter plaatse op de finale van de Hyperloop Pod Competition voor te bereiden.

De hyperloop is het antwoord van Elon Musk op de wens voor snel, duurzaam, veilig en betrouwbaar transport. Met 1.200 km/u kunnen mensen en goederen door buizen met daarin een zeer lage luchtdruk reizen. Dat maakt het vervoer energiezuiniger en efficiënter dan vervoer met bijvoorbeeld het vliegtuig en de trein.