Lisa Veltman: 'Op het randje ontwerpen is de kick van het vak'
Lisa Veltman: 'Op het randje ontwerpen is de kick van het vak'

Luchtvaartstudent met ambities in Formule 1 ontvangt studiebeurs

Algemeen

Lisa Veltman, student Luchtvaarttechnologie van Hogeschool Inholland Delft, heeft na een strenge selectieprocedure de VSBfonds beurs ontvangen. Hiermee kan zij de unieke master in Europa 'Composite Materials' volgen, een perfecte basis voor een baan in de racewereld waar ze later terecht wil komen.

"Ik ben weer een stap dichter bij een toekomst in de Formule 1", zegt Lisa Veltman over de ambities om haar droom te verwezenlijken. Al vanaf jongs af aan droomde ze over werken bij de Formule 1. "Welk vakgebied ik wilde doen, wist ik nog niet, maar tijdens mijn opleiding kwam ik daar snel achter. Composieten vind ik helemaal geweldig en in de Formule 1 wordt tegenwoordig bijna alleen maar met composieten gewerkt. Ik zou daar helemaal op mijn plek zitten. Alles wat sneller gaat dan lopen vind ik boeiend."

VSBfonds beurs
Met een VSBfonds beurs kan een student na afronding van zijn opleiding aan een Nederlandse hogeschool of universiteit in het buitenland verder studeren of onderzoek doen. Een onderdeel van de procedure voor de VSBfonds beurs is een motivatiebrief en een gesprek met de selectiecommissie.

Simon Palser, voorzitter van de jury van Inholland voor de VSBfonds beurs, legt uit dat Lisa met volle overgave voor haar toekomstplannen gaat. "Lisa liet alle kwaliteiten zien die je wilt zien bij een aanvraag voor de beurs", zegt hij. "Ze is erg gemotiveerd, wil zichzelf verder ontwikkelen en is bereid om haar ervaringen met anderen te delen. Lisa is ambitieus en wil persoonlijke grenzen en professionele mogelijkheden opzoeken. Tijdens haar presentatie voor de jury toonde Lisa een echte passie voor haar vak. Haar speciale energie en enthousiasme toonden aan dat zij heel geschikt is voor de Formule 1."


Lisa heeft tijdens haar opleiding gewerkt aan Apollo, de wagen van Inholland die recentelijk in Londen heeft meegedaan aan de Shell Eco-marathon; een jaarlijkse studentenwedstrijd op het gebied van innovatie, techniek en duurzaamheid. De competitie stimuleert de discussie over het vinden van duurzame oplossingen voor het mondiale energievraagstuk. De afgestudeerde Luchtvaarttechnologie heeft ambities om te gaan werken als structural engineer, gespecialiseerd in composieten om de Formule 1-wagens te verbeteren. "Dan bereken ik hoeveel materialen én welke materialen er nodig zijn voor de wagens om de belastingen aan te kunnen. Met als doel om zo licht mogelijk te ontwerpen, maar het mag natuurlijk niet kapot gaan. Deze manier, op het randje, ontwerpen is de kick van het vak. Dan gaan ze het snelst."