Nel Plugers in 'haar' kleuterklas van de Rembrandtschool. (foto: Dennis van den Berg)
Nel Plugers in 'haar' kleuterklas van de Rembrandtschool. (foto: Dennis van den Berg)

Rembrandtschool zwaait juf Nel uit

Algemeen

DELFT – De Rembrandtschool neemt op woensdag 22 juni afscheid van juffrouw Nel Plugers (65). Zij ontfermde zich hier ruim vijftien jaar over de kleuters en de onderbouw.

In 1972 behaalt Nel Plugers haar A-akte voor het kleuteronderwijs op Kleuterkweek de Voorpost in haar geboorteplaats Rotterdam. Ze gaat een aantal jaar aan het werk als kleuterjuf in Rotterdam Crooswijk. In de jaren 1980 krijgt het gezinsleven voorrang, al blijft Nel wel actief als invalkracht.
In 1990 komt ze op basisschool De Bron terecht. "We woonden inmiddels in de Tanthof. Ik stond als moeder op het schoolplein, toen ik daar toch ineens een grote kleuterklas naar buiten zag komen… Ik schrok ervan. Toen ben ik gaan informeren bij de schoolleiding waarom die klassen zo groot waren. Ze hadden een tekort aan leerkrachten. Toen ben ik op De Bron gaan werken, eerst als invalster en later één dag in de week voor vast." Als haar ter ore komt dat de Rembrandtschool in 2000 op zoek is naar een leerkracht, solliciteert ze en gaat ze hier eveneens één dag in de week aan de slag. Jarenlang werkt ze op beide scholen: in 2014 stopt ze bij De Bron en gaat ze twee dagen in de week op de Rembrandtschool werken.
Nel verheugt zich op de dag van haar afscheid. "We gaan 's ochtends eerst oud-Hollandse spelletjes met de kinderen spelen. Na de pauze mag ik jurylid zijn bij Rembrandt Got Talent in de sporthal. Om 12.30 uur zijn de kinderen uit en krijg ik een receptie aangeboden van 12.45 uur tot 14.00 uur voor oud-leerlingen, ouders en belangstellenden. 's Avonds sluiten we de dag af met een Chinese maaltijd op school met alle (oud-)collega's." Samen met haar man, die eveneens stopt met werken, is ze van plan om veel te gaan reizen.