Tim Heymans fietste mee voor zijn veel te jong overleden vriend Thomas Oomen.
Tim Heymans fietste mee voor zijn veel te jong overleden vriend Thomas Oomen.

Team Oostland trots op hun prestatie en de opbrengst

Algemeen

DELFT – 'Opgeven is geen optie' was ook dit jaar het motto voor de fietsers, wandelaars en vrijwilligers van Team Oostland. Dat werd tijdens de Alpe d'HuZes eens te meer duidelijk toen de allerlaatste Oostlander om 21.15 uur, ver na de sluiting, alsnog voor de zesde keer de finish passeerde.

Team Oostland ging onlangs voor het zevende jaar op rij richting de Franse Alp. Na de nodige voorbereidingen brak vorige week donderdag al vroeg de grote dag aan. Bij een temperatuur van 5 graden en in een dikke mist werd op de fiets of met de bus afgedaald richting Bourg d'Oissans, waar om 04.30 uur in het donker het startschot werd gegeven. "Het was een prachtig gezicht om in het donker een lint van lichtjes de berg op te zien rijden met in alle 21 bochten kaarsen ter nagedachtenis aan velen", vertelt Ferry van Winden, één van de teamleden van Team Oostland. Al om 05.55 kwamen de eerste Oostlandse fietsers voor het eerst boven op de alp aan. In totaal hebben de fietsers, hardloper en wandelaars van Team Oostland 118 keer de berg bedwongen.

Eén van de fietsers was Tim Heymans, die dit jaar voor het eerst mee deed aan de Alpe d'HuZes. Hij fietste voor zijn vriend Thomas Oomen, die vorig jaar op Moederdag op 16-jarige leeftijd en na een lange strijd overleed. Tim Heymans had een foto van zijn kameraad meegenomen, die hij halverwege de berg had neergezet om tijdens z'n eerste klim letterlijk en figuurlijk even bij stil te staan. Tijdens de tweede en derde klim nam hij de foto mee naar de top.

Om 19.30 uur beleefde alle teamleden een bijzonder moment, toen ze gezamenlijk over de finish gingen met een groot spandoek met de opbrengst van dit jaar: 65.000 euro. "Een prestatie waar we met ons team terecht zeer trots op mogen zijn", geeft Van Winden aan. Het totale bedrag wat de Oostlanders de afgelopen 7 jaar ophaalden staat daarmee op 1.215.000 euro.

Ondanks de mist en een flinke regenbui in de middag haalden tien Oostlanders dit jaar het maximale aantal van zes beklimmingen. "De elfde editie van de Alpe d'HuZes mag dan ook weer geslaagd genoemd worden. Er waren uiteindelijk meer dan 15.000 Nederlanders op de berg die een mooi evenement hebben meegemaakt. Iedereen met zijn of haar eigen verhaal, met een lach en een traan, maar allemaal met hetzelfde doel: geld ophalen voor onderzoek naar kanker, zodat er in de toekomst niemand meer dood hoeft te gaan aan kanker." Ondanks dat de editie van 2016 nu achter de rug is, kijkt de organisatie van Team Oostland al weer richting het volgende jaar, want ook dan zal het team meedoen. Meer weten? Kijk dan op www.teamoostland.nl.