De dieren en vrijwilligers van Stadsboerderij BuytenDelft in betere tijden. (foto: archief)
De dieren en vrijwilligers van Stadsboerderij BuytenDelft in betere tijden. (foto: archief)

Stadsboerderij en Waterspeeltuin BuytenDelft tijdelijk dicht voor asbestonderzoek

Algemeen

Op het terrein van de Waterspeeltuin en Stadsboerderij BuytenDelft in de Delftse Hout is tijdens grondwerkzaamheden, asbestverdacht materiaal gevonden. Om vast te stellen of de gevonden stukjes ook daadwerkelijk asbest bevatten, wordt onderzoek uitgevoerd door een daartoe gespecialiseerd bedrijf.

De resultaten van dit onderzoek zijn vrijdag 3 juni bekend. Vooruitlopend op deze resultaten, hebben het College van B en W en Stichting BuytenDelft na overleg met de GGD uit voorzorg besloten om de Stadsboerderij BuytenDelft tot nader order te sluiten voor publiek.

Indien uit het onderzoek blijkt dat de gevonden stukjes daadwerkelijk asbest bevatten, start aanstaande maandag 6 juni een vervolg bodemonderzoek dat tot en met woensdag 8 juni duurt. De resultaten van dat vervolgonderzoek zullen dan minimaal 2 weken na de start van het vervolgonderzoek bekend zijn.

Wethouder Stephan Brandligt noemt het 'ontzettend vervelend' voor bezoekers en Stichting BuytenDelft dat de Stadsboerderij tijdelijk moet sluiten. "Zeker na alle inspanningen van Stichting BuytenDelft de afgelopen tijd om hier een fantastische plek te maken. Maar zowel voor de gemeente als Stichting BuytenDelft staan gezonde en veilige speelterreinen voorop. Als we weten of het inderdaad om asbest gaat, weten we ook welke maatregelen we dan moeten nemen. We zullen er alles aan doen om te zorgen dat iedereen weer zo snel mogelijk kan gaan genieten van de Stadsboerderij en Waterspeeltuin in de Delftse Hout."

Marietta van der Duijn Schouten van Stichting BuytenDelft zegt afgelopen tijd door heel veel betrokken mensen en partijen geholpen en gesteund te zijn. "Op vele manieren. Met grote en kleine bijdragen", vertelt ze. "Dat heeft ons als team de energie gegeven om nu al zoveel moois te realiseren op onze Stadsboerderij. Dit is natuurlijk een enorme tegenvaller. Maar zodra we kunnen, gaan we gewoon weer door om deze schitterende locatie verder te ontwikkelen naar een geweldig beleefcentrum voor iedereen."

Zie voor meer informatie www.delft.nl/kinderboerderijen en www.buytendelft.nl.