Forze, het waterstofraceteam van de TU Delft, met hun zeer technologische wagen.
Forze, het waterstofraceteam van de TU Delft, met hun zeer technologische wagen.

Waterstofraceteam Forze racet tegen benzineauto’s

Algemeen

Forze, het waterstofraceteam van TU Delft, gaat als eerste waterstofauto ter wereld de strijd aan met benzineauto's. Deze primeur zal plaatsvinden tijdens de Supercar Challenge, tijdens de GAMMA Racing Day op het TT circuit in Assen.

Daarbij maakt Forze bekend dat het een nieuwe hoofdsponsor heeft: PitPoint clean fuels, de producent en leverancier van schone brandstoffen. PitPoint heeft de intentie om zich voor langere termijn aan het team te verbinden.

Het sponsorschap zorgt ervoor dat Team Forze, dat uit zeventig getalenteerde studenten van verschillende faculteiten van de TU Delft bestaat, zich verder kan ontwikkelen. "We zijn blij met de nieuwe sponsor", zegt Rick Everaert, teammanager bij Forze. Het raceteam kan dankzij het sponsorschap verder met de ontwikkeling en productie van de Forze VII, de nieuwste raceauto van het team uit Delft. "In juni rolt deze van de band af en is hij klaar voor circuitraces", zegt Everaert. Het gaat om de ultieme circuitracer op waterstof, waarmee het team nog dit jaar als eerste uitstootvrije auto de strijd aangaat tegen benzineauto's op een circuit. Het design van de Forze VII is aanzienlijk verbeterd.

Forze is het waterstofraceteam van de TU Delft. Het team bestaat uit studenten van verschillende faculteiten, van luchtvaart en ruimtevaarttechniek tot technische aardwetenschappen. Zij zetten zich samen in om waterstoftechnologie te promoten, door het ontwerpen, maken en racen van een zeer innovatieve raceauto. Zie voor meer informatie www.forze-delft.nl