Korte berichten algemeen

Algemeen

Gratis agenda voor jongeren
DELFT – Jongeren tussen de 12 en 25 jaar kunnen bij het Jongeren Informatie Punt (JIP) aan de Van Bleywijckstraat 91 een gratis schoolagenda afhalen. Wees er snel bij, want op is op. Het JIP, een informatie- en advieswinkel voor jongeren, is op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag geopend tussen 14.00 en 17.00 voor alle vragen over bijvoorbeeld woonruimte, scholing en ruzies. Kijk voor meer informatie op www.jipdelft.nl.


Delftse vrouwen onthullen Delftsblauwe deken
DELFT - Het Atelier Delftse Vrouwen onthult vrijdag 25 juni de Delftsblauwe Deken. Dat doen ze om 17.00 uur op de Markt in Delft. Stichting Atelier Delftse Vrouwen heeft vanaf januari van dit jaar tot nu op acht verschillende locaties in de stad gewerkt aan de Delftsblauwe Deken. Vrouwen van verschillende culturen, leeftijd en achtergrond zijn wekelijks bij elkaar gekomen en hebben met veel enthousiasme aan de Deken gewerkt, die inmiddels een grootte van zes bij zes meter heeft bereikt.


Houben overhandigt boek
DELFT - Francine Houben, creatief directeur van Mecanoo architecten, overhandigde vorig weekend het eerste exemplaar van het boek La Llotja de Lleida aan Àngel Ros, burgemeester van Lleida. Het boek geeft door middel van foto’s, schetsen, 3D-beelden en plattegronden een uitvoerig beeld van het gebouw en het bouwproces. De boekpresentatie vond plaats tijdens de Mecanoo Garden Party die werd gehouden in La Llotja en op het onlangs geopende dakterras in aanwezigheid van 200 Spaanse en internationale gasten. La Llotja de Lleida is één van de meest prestigieuze projecten van Catalonië en is ontworpen door Mecanoo architecten in samenwerking met Labb arquitectura.


Artsen Reinier de Graaf doneren aan Right To Play
DELFT – Oud-judoka Ben Sonnemans, ambassadeur van de stichting Right to Play, nam deze week uit handen van Reinier de Graafs KNO-arts Kooper en traumachirurg Van der Elst een cheque van maar liefst 14.653 euro in ontvangst. Het geld is tijdens de Haagse City-Pier-City-Loop en de Delftse Golden Tenloop bij elkaar gerend door 43 medisch specialisten en arts-assistenten van het Reinier de Graaf Gasthuis. In totaal liepen de medici maar liefst 584 kilometer voor het goede doel.


Eerbetoon Jan Joosten van Lodensteyn nu ook in Delft
DELFT – World Art Centre-directeur Paula van Kouwenhoven onthult zondag 20 juni in de binnentuin van het Atriumgebouw aan het Jan Joostenplein een houten sculptuur van het V.O.C.-schip De Liefde. Het kunstwerk heeft de naam ‘Memory of the ocean’ en is een cadeau van het World Art Centre ter gelegenheid van het lustrum van het Jan Joostenplein. Het is die dag precies tien jaar geleden dat wooncorporatie Woonbron dit fraaie woongebouw voor senioren opleverde. Het kunstwerk ‘Memory of the ocean’ van de Japanner Kouji Ohna is zeer gepast. Het staat symbool voor de 400 jaar handelsbetrekkingen tussen Nederland en Japan. De Delftenaar Jan Joosten van Lodensteyn was de eerste Europese koopman die handel dreef met Japan.


Almere en Delft voorlopers met uniek initiatief
DELFT - Inwoners van gemeenten in heel Nederland kunnen sinds kort gemakkelijk zaken aan de Gemeente doorgeven via een applicatie op hun mobiele telefoon: BurgerConnect. Een gat in de weg, een niet geleegde afvalcontainer, een klacht, een vraag over een vergunning of overlast van hangjongeren, via BurgerConnect is een melding snel gedaan. De applicatie is te gebruiken door iedere burger en gemeente in Nederland, maar is een initiatief van Gemeente Delft, Almere en ontwikkelaar appnormal.com. Delft en Almere spelen ook een belangrijke rol in het verder ontwikkelen van de applicatie.


David Kok naar Wiskunde Olympiade
DELFT – David Kok, een Delftse leerling van het Grotius College, heeft zich vorig weekend gekwalificeerd voor het team van zes personen dat Nederland vertegenwoordigt bij de Internationale Wiskunde Olympiade in Kazachstan, waaraan dit jaar ruim honderd landen meedoen. David vertrekt 27 juni al met de delegatie naar Kazachstan om voorafgaande aan de wiskundewedstrijd een week in trainingskamp te gaan.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12